نخستين فصل كاوش باستان‌شناسي «قلعه تپه» در «ابهر»  در استان زنجان، با پيدا شدن يك چاقوي پنج‌هزار ساله كه كهن‌ترين چاقوي پيداشده در ايران تاكنون، به شمار مي‌آيد، به پايان رسيد.
به گزارش ايسنا و بنابر گفته‌ي داوود آبيان؛ نماينده‌ي سازمان ميراث فرهنگي در هيات كاوش باستان‌شناسي قلعه‌تپه، مهم‌ترين داده‌اي كه در اين دور از كاوش‌ها به آن رسيديم و تغييراتي را درباره‌ي هويت چاقو مي‌تواند پديد آورد، پيدا شدن يك نمونه چاقو با دسته‌اي به شكل شاخ يك حيوان است. به گمان مي‌آيد، اين ديرينه‌ترين چاقويي باشد كه تا‌كنون در كشور يافته شده است. پيش از اين ، چاقوي يافته شده‌اي در معدن نمك چهرآباد، كه از دوره‌ي هخامنشيان باز‌مانده بود، ديرينه‌ترين چاقو به شمار مي‌رفت.
آبيان در دنباله گفت: «يافته‌ي ارزشمند ديگري كه در اين كاوش به آن رسيديم ، شيوه‌ي خوراك مردم ساكن در «قلعه تپه» است، ‌زيرا افزون‌بر جاي پخت نان، نمونه‌هايي از خرچنگ پيدا شد كه چنگك‌هاي آن دورريز شده است. از آن‌جا كه «قلعه تپه» در كنار رودخانه‌ي ابهررود جاي دارد، ‌چنين يافته‌هايي نشان مي‌دهد، مردم براي خوراك به صيد از ابهررود مي‌پرداختند. همچنين، دانه‌هاي گياهي نيز پيدا شدند كه در ظرف‌هايي به شيوه‌ي روزگار يانيق‌(يانيخ) جاي داشتند.
آبيان با اشاره به اين‌كه معماري شناخته‌شده‌ي يانيق‌(يانيخ) در محوطه‌هاي فلات مركزي و شمال باختري(:غرب) ايران، شمار بالايي ندارند، ‌گفت: با اين حال، يك ظرف كامل خاكستري نزديك به سياه براق، با نگاره‌هاي كنده‌شده‌ي يانيقي را در اين گستره به‌دست آورديم.
فصل نخست كاوش باستان‌شناسي «قلعه تپه» در ابهر با همكاري دانشگاه آزاد اين شهرستان و با اعتبار پژوهشي اين دانشگاه انجام شده است.
امرداد - شماره 259

نوشتن دیدگاه


سخنی از نامداران

بهمن سرکاراتی

دوست داشتن ايران يعنى حرمت اين مرز و بوم كهن و مردم آن را نگه‏ داشتن، گذشته خود را خوار نشمردن، ميراث خود را از بين نبردن، و زبان پارسى را كه از اركان هويت ملى است، به الفاظ بيگانه نيالودن. دوست داشتن ايران، يعنى از مرزهاى ميهن خود در برابر تركتازى دشمنان دفاع كردن و از آن مهم تر، از مرزهاى ذهن و جان خود و ذهن و جان فرزندانمان در برابر تهاجم هاى فرهنگى محافظت كردن. دوست داشتن ايران، يعنى دل به مهر ايرانيان باختن و خود را به زى تازى و فرنگى در نياوردن، نام پسران خود را اسكندر و تيمور و اوكتاى و چنگيز ننهادن. دوست داشتن ايران، يعنى آزرم نياكان خود را نگه داشتن.

روانشاد دکتر  بهمن سركاراتى

تازه ترین دیدگاه های کاربران
  • گفتاوردی از حضرت محمد (ص) درباره ی کورش بزرگ

    @سرپرست دیدگاه ها 1 هفته پیش
    هنگامه ی زندگی کورش بزرگ : 550 پیش از میلاد هنگامه ی زندگی حضرت محمد(ص) : 634 پس از میلاد

    دنباله را بخوانید و پاسخ دهید

     
  • کار شگفت رضاشاه در زمان گشایش پل ورسک

    fdaahmdrhmtyrhmty@gm 2 هفته پیش
    پدرومادر رضا شاه ایرانی های باغیرتی بودند که ازطریق کشاورزی ودامداری امرارمعاش می کردند و رضا شاه ایران دوست بود که زحمت برا ایران کشید

    دنباله را بخوانید و پاسخ دهید

     
  • گفتاوردی از حضرت محمد (ص) درباره ی کورش بزرگ

    تارا 2 هفته پیش
    منظورتان از دشمن کیست؟

    دنباله را بخوانید و پاسخ دهید

     
  • چرا فردوسی شاهنامه را نوشت ؟

    @سرپرست دیدگاه ها 3 هفته پیش
    درود بر شما . به جستار زیر بنگرید : mehremihan.ir/shahnameh/101-researches/450

    دنباله را بخوانید و پاسخ دهید

گزینش نام برای فرزند

نگاره های کمیاب و دیدنی

پیشنهاد

نویسندگی در مهرمیهن