مُروج الذهب

مُروج‌الذَهَب و معادن‌الجوهر (به فارسی: مرغزارهای زر و معادن گوهر) کتابی است تاریخی نوشته علی بن حسین مسعودی، تاریخ‌نویس و جغرافی‌دان سدهٔ ۴ هجری. نام کتاب (که برخی به اشتباه مروّج الذهب می‌خوانند) به معنی گذرگاه‌ها و معدن‌های گوهر است (مروج جمع مَرج به معنای چمنزار یا مرغزار است). مروج‌الذهب که در ۱۳ جلد به نگارش درآمده به ضبط و ثبت تاریخ بشر، داستان‌های تاریخی و مسائل قوم‌شناسی مللی می‌پردازد که مسعودی در مسیر مسافرتهای خود از مصر تا هندوستان آنها را ملاقات کرده بود. مروج‌الذهب به زبانهای مختلف ترجمه شده‌است که از آن جمله می‌توان به ترجمهٔ فرانسوی آن که تحت نام Les prairies d’or در سال ۱۹۶۲ در پاریس به چاپ رسیده‌است اشاره کرد. مروج‌الذّهب آخرین اثر مسعودی که حاصل یک عمر جهانگردی و مطالعه عمیق وی در حوزه اندیشه‌ها و رفتار اقوام مختلف می‌باشد، در سال ۳۳۲ هجری قمری توسط مولف تالیف گردیده و در سال ۳۳۶ هجری در آن تجدید نظر نموده. که نزد اروپائیان آوز قوی مسعودی نیز نامیده می‌شود، در ۱۳۲ باب تنظیم گشته و به دو بخش قبل از اسلام و بعد از اسلام تقسیم می‌شود. در بخش نخست به خلقت جهان و توصیف زمین و ذکر سرزمینها و دریاها و رودها و کوه‌ها پرداخته و همچنین سخن از تاریخ انبیا و اخبار ملتها اعم از یهودی، مسیحی، هندی، ایرانی، یونانی و رومی و عرب مطالبی عرضه داشته و در بخش دوم مطالبی از ولادت پیامبر اکرم، تاریخ بعثت و هجرت و خلفای راشدین، اموی و عباسی تا سال ۳۳۶ ه قمری مطرح نموده‌است.

ساختار : PDF

اندازه : 8 مگابایت

شمار رویه ها : 880

..............


دیدگاه‌ها  

+3 # بیژن 1395-04-14 09:17
با دورد بر یاران
کتاب مروج را دانلود کردم از قرار تصویریست و اسکن شده
مانند من که حوصله و وقت خواندن نداریم و کتاب را برای قسمت هایی که نیاز فکری میطلبد میخوانیم و با جستجوی مطالب کار داریم
البته از زحمات شما نمیکاهد ولی اگر متن بود دیگر گلی به جمالتان میشد
باز متشکرم
پاسخ دادن
+3 # یوسف جید 1396-07-14 17:39
تشکر از شما بایت این کتاب اما یه نکته رو هم بگم که ادم نباید در کتاب و حقایق خیانت کند من دو جلد از این کتاب رو اسکن شده دانلود کردم اما متاسفانه بخش های از کتاب که در مورد خلفای راشدین بود را حذف کرده بودند با تشکر از لطف شما
پاسخ دادن
0 # سینا 1398-07-13 14:05
با درود
بسیار زیبا نوشته شده و خوانا
کلا این کتاب دو جلدی می باشد؟
پاسخ دادن
0 # @سرپرست دیدگاه ها 1398-07-13 16:46
گفتاورد از سینا:
با درود
بسیار زیبا نوشته شده و خوانا
کلا این کتاب دو جلدی می باشد؟

درود بر شما
این نسخه ی رایانه ای در دو دفتر پخش گردیده است و نسخه های دیگری نیز در دست است که چهار دفتر است اما درون مایه ی (محتوا) نسخه ها نزدیک به هم است .
پاسخ دادن
0 # سیدمصطفی 1400-08-25 17:25
چرا صدر و ذیل نداره که بتونیم بهش استناد کنیم؟ نه شناسه ای نه منابعی....
پاسخ دادن

نوشتن دیدگاه


گزینش نام برای فرزند

نگاره های کمیاب و دیدنی