میهن نما
میهن نما
گفتاورد

سید مصطفی محقق داماد

ايرانيان باستان شادي مردمان را توأم با شادماني زندگي براي جانوران و گياهان و زمين و جهان مي‌دانستند.ايرانيان به شخصيتي مانند كوروش مفتخرند كه به نظر ما بهترين عقيده دربارة وي آن است كه او همان «ذوالقرنين» قرآن كريم و از پايه‌گذاران حقوق بشردوستانه، و رعايت اصول انساني و حمايت از منابع زيست‌محيطي در زمان جنگ و درگيري مسلحانه است. ساختمان‌هاي باقي‌مانده از ايران باستان نشان مي‌دهد كه آنان نسبت به مصرف كردن منابع طبيعي قناعت مي‌كردند و كاملاً جانب احتياط را رعايت داشته و منابع طبيعي را از هر گونه آلودگي محفوظ مي‌داشتند .اين است ايران ما واجداد ايرانيان. جاي آن دارد كه خطاب به ايرانياني كه امروز براي طبيعت زيبايشان اهتمام نمي‌كنند، جنگل‌ها را ويران و با طراوت‌ترين نقاط را به زباله دان تبديل مي‌كنند، گفته شود: تو يادگار آن پدراني/ در عرقت از چه خون پدر نيست؟

دكتر سيد مصطفي محقق داماد

کاربردی
تبلیغات
شاهنامه ی فردوسی
تبلیغات
تاریخ و پیشینه ی ایران نخستین پیتزای جهان در ایران پخت شد!
میانگین امتیار کاربران: / 5
بسیار بدبسیار خوب 

سربازان داريوش بزرگ(486-521 پيش از ميلاد) نوعی نان پهن را روی سپرهای خود می‌پختند و روی آن را با پنير و خرما می‌پوشاندند. يونانی‌ها پختن چنين نان‌هايی را از ايرانيان آموختند. اين نان از يونان به روم رفت و در جنوب ايتاليا معمول شد.

نام پيتزا با نام ايتاليا و شهر ناپل گره خورده است. اما اين غذای پرطرف‌دار راه درازی را پيموده است تا به يک غذای جهانی تبديل شود. سربازان داريوش بزرگ(486-521 پيش از ميلاد) نوعی نان پهن را روی سپرهای خود می‌پختند و روی آن را با پنير و خرما می‌پوشاندند. يونانی‌ها پختن چنين نان‌هايی را از ايرانيان آموختند. اين نان از يونان به روم رفت و در جنوب ايتاليا معمول شد.

300 سال پيش از ميلاد، يک تاريخ نگار رومی به نام Marcus Porcius Cato در کتاب تاريخ خود نوشت:" گردی پهنی از خمير که با روغن زيتون، سبزی و عسل پوشيده شده و روی سنگ پخته می‌شود" اين نشان می‌دهد که رومی‌ها به پيتزا علاقه‌ داشته‌اند و آن را با فرهنگ غذايی خود سازگار کرده‌ بودند؛ چرا که روغن زيتون در روم بسيار معمول بود.

پيتزا از روم به جنوب ايتاليا راه يافت، اما تا مدت‌ها آن را غذای فقيران می‌ناميد‌ند. تا اين که در سال 1889 يک آشپز درباری به نام رافايل اسپوزيتو(Raffaele Esposito)، پنير و گوجه‌فرنگی را در ترکيب پيتزا وارد کرد، ملکه مارگريتا بسيار خوشش آمد وآرام آرام همه‌ی مردم به خورد چنين پيتزايی روی آوردند. به اين ترتيب، پيتزای مارگريتا به مشهورترين پيتزای ايتاليايی تبديل شد؛ پيتزايی که به خاطر داشتن پنير، به پيتزای ايرانی شباهت بيش‌تر دارد.

آبشخور:

A slice of history.(history of pizza). by Goodman, Susan E. National Geographic Explorer 01-MAY-05

  • بازدید: 1837
 

دیدگاه خود را بنویسید

▒ خواهشمندیم :
◄ دیدگاه های خود را در پیوند با همین جستار بنگارید.
◄ برای سپاسگزاری یا گله گذاری از جستار ، از امتیازدهی بهره ببرید.
◄ از فرستادن دیدگاه های همانند (تکراری) بپرهیزید.
◄ چنانچه پرسشی دارید آن را در انجمن پرسش و پاسخ برشمارید.
--------------------------------------------------------
√ مهرمیهن در ویرایش دیدگاه ها آزاد است.
√ دیدگاه های شما پس از بررسی نمایش داده می شود.


تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات


Your SEO optimized title