مهرمیهن | رسانه ی فرهنگ ایران

شگفتیهای شهر سوخته

در روزگاران دور که بشر تازه یک‌جا نشین شده بود، شهری اسرار آمیز، پر از عجایب و شگفتیهای گوناگون در سیستان پدید آمد که به گفته‌ی باستان‌شناسان به لحاظ بافت شهری، جمعیت، برنامه ریزی شهری و ... اولین شهر جهان بود. شهر سوخته و تمدن هوشمند و خلاق آن با بیش از 5000 سال پیشینه و قدمت، به‌عنوان بزرگ‌ترین استقرار شهرنشینی در نیمه‌ی شرقی فلات ایران، نمونه‌ای منحصر به ‌فرد و حکایت‌گر واقعی علم، صنعت و فرهنگ گذشته‌های دور این مرز و بوم می‌باشد.

شهر سوخته

شهر سوخته در ۵۶ کیلومتری زابل در استان سیستان و بلوچستان و در حاشیه ی جاده زابل - زاهدان جای گرفته است. این شهر در ۳۲۰۰ سال پیش از میلاد پایه گذاری شده و مردم این شهر در چهار دوره میان سال‌های ۳۲۰۰ تا ۱۸۰۰ قبل از میلاد در آن سکونت داشته اند. محوطه باستانی شهر سوخته در هزاره دوم و سوم قبل از میلاد، توسط مهاجرانی كه از چهار گوشه به ‌آن مهاجرت كرده‌اند، بنا شده است.سند یا کتیبه ای که نام واقعی و قدیمی این شهر را مشخص کند هنوز به دست نیامده و به دلیل آتش سوزی در دو دوره زمانی بین سال های 3200 تا 2750 قبل از میلاد «شهر سوخته» نامیده می شود.«کلنل بیت» یکی از ماموران نظامی بریتانیا از نخستین کسانی است که در دوره قاجار و پس از بازدید از سیستان به این محوطه اشاره کرده و نخستین کسی است که در خاطراتش این محوطه را شهر سوخته نامیده و آثار باقیمانده از آتش سوزی را دیده است. پس از او «سر اورل- اشتین» با بازدید از این محوطه در اوایل سده حاضر، اطلاعات مفیدی در خصوص این محوطه بیان کرده است. بعد از او شهر سوخته توسط باستان‌شناسان ایتالیایی به سرپرستی«مارتیسو توزی» از سال ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۷ مورد بررسی و کاوش قرار گرفت.شهر سوخته دارای تشکیلات مرتب و منظمی بوده و از بعد سازمان‌دهی اجتماعی نیز جزو شهر‌های پیشرفته‌ی زمان خود بوده است. وجود نظام مرتب و منظم آب‌رسانی و تخلیه‌ی فاضلاب، دانش پزشکی پیشرفته و صدها عامل دیگر بر اهمیت این منطقه افزوده است. گروهی از پژوهندگان علت نام گذاری این شهر با نام سوخته را ، آتش گرفتن و سوختن این شهر در شمار آورده اند و گروهی دیگر بر این باورند که این شهر نسوخته است و تنها به دلیل وجود خاکستر بر روی اجساد باقی مانده در آن بدان لقب سوخته داده اند .

شهر سوخته

این شهر از نادرترین شهرهای باستانی است که در آن، زنان عهده دار امور مالی خانواده‌شان بوده‌اند.بر مبنای یافته‌های باستان شناسان شهر سوخته ۱۵۱ هکتار وسعت دارد و بقایای آن نشان می‌‌دهد که این شهر دارای پنج بخش مسکونی واقع در شمال شرقی شهر سوخته، بخش‌های مرکزی، منطقه صنعتی، بناهای یادمانی و گورستان است که به صورت تپه‌های متوالی و چسبیده به هم واقع شده اند. هشتاد هکتار شهر سوخته بخش مسکونی بوده است.شهر سوخته مرکز بسیاری از فعالیت‌های صنعتی و هنری بوده، در فصل ششم کاوش در شهر سوخته نمونه‌های جالب و بدیعی از زیورآلات به دست آمد.  در جریان حفاری‌های فصل های گذشته در شهر سوخته مشخص شد که با توجه به صنعتی بودن شهر سوخته و وجود کارگاه‌های صنعتی ساخت سفال و جواهرات در این منطقه، ساکنان شهر سوخته از درختان موجود در طبیعت محوطه برای سوخت استفاده می‌‌کرده اند. در شهر سوخته انواع سفالینه‌ها و ظروف سنگی، معرق کاری،انواع پارچه و حصیر یافت شده که معرف وجود چندین نوع صنعت، به ویژه صنعت پیشرفته پارچه بافی در آنجاست. تاکنون ۱۲ نوع بافت پارچه یکرنگ و چند رنگو قلاب ماهیگیری در شهر سوخته به دست آمده و مشخص شده مردم این شهر با استفاده از نیزارهای باتلاق‌های اطراف هامون سبد و حصیر می‌‌بافتند و از این نی‌ها برای درست کردن سقف هم استفاده می‌‌کردند. صید ماهی و بافت تورهای ماهیگیری نیز از دیگر مشاغل مردمان شهر سوخته بوده است. شهر سوخته بدون شک جز شهرهای بسیار پیشرفته زمان خود بوده است. اینک به برخی از این کشفیات و پیشرفت های شگفت انگیز اشاره می کنیم:

نخستین چشم مصنوعی جهان

چشم مصنوعی

برای نخستین بار در شهر سوخته یك چشم مصنوعی متعلق به 4800 سال پیش كشف شد. این چشم مصنوعی متعلق به زنی 25 تا 30ساله بوده که در یکی از گور های شهر سوخته مدفون شده بوده است.جمجمه زن صاحب چشم مصنوعی شهر سوخته چشم مصنوعی روی جمجمه او دیده می‏شود.

چشم مصنوعی

چشم مصنوعی یافت شده در چشم چپ او کار گذاشته شده و با وجود گذشت زمان نزدیک به 4500 سال از ساخته شدن آن هنوز سالم است.جنس این چشم مصنوعی یافت شده هنوز بطور کامل مشخص نشده است اما به نظر می رسد در ساخت آن از قیر طبیعی مخلوط به نوعی چربی جانوری استفاده شده است.در روی این چشم مصنوعی ریزترین مویرگ‌های داخل چشم توسط مفتول‌‌های طلایی به قطر كمتر از نیم میلی‌متری طراحی شده‌اند. مردمك این چشم در وسط طراحی شده و تعدادی خطوط موازی كه تقریباً یك لوزی را تشكیل می‌دهند در پیرامون مردمك دیده می‌شود.سرپرست گروه باستان شناسي شهرسوخته سيد منصور سيد سجادي  :براي نخستين بار در شهر سوخته يک چشم مصنوعي پيدا شد . مطالعات اوليه نشان داده اند که چشم چپ زن تنومند مدفون در قبر شماره 6705 مصنوعي بودهاست . همين مطالعات نشان مي دهند که زير طاق ابروي زن مذکور آثار آبسه ديده مي شود. به علت طول زمان زيادي که بخش زيرين اين چشم مصنوعي با پلک چشم در تماس بوده است آثار ارگانيکي پلک چشم نيز در روي آن مشهوداست . جنس و ماده اي که چشم مذکور با آن ساخته شده است هنوز به دقت روشن نشده و تشخيص آن به آزمايشهاي بعدي موکول شده است اما به نظر مي رسد که چشم مزبور از جنس قير طبيعي که با نوعي چربي جانوري مخلوط شده است ساخته شده است . در روي اين چشم مصنوعي ريز ترين مويرگهاي داخل کره چشم توسط مفتول هاي طلايي به قطر کمتر از نيم ميلي متر طراحي شده اند مردمک چشم در وسط طراحي شده و جز از آن تعدادي خطوط موازي که  تقریباً يک لوزي را تشکيل مي دهدند درپيرامون مردمک ديده مي شود از دو سوراخ جانبي واقع در دو سوي اين چشم مصنوعي جهت نگهداري و اتصال آن به حدقه چشم استفاده مي شده است . بررسي هاي انسان شناسانه نشانداده که به احتمال بسيار زياد زن مزبور داراي سني بين 25 تا 30 سال بوده و دو رگه (سياه و سفيد) بوده است . اشياء پيدا شده در اين قبر دو قسمتي عبارت بوده اند از ظرفهاي سفالي ، مهرهاي تزييني ، يک کيسه جرمي و يک آينه مفرقي . قدمت اين قبر و چشم مصنوعي به حدود 2800 سال بيش ازميلاد و 4800 سال پيش از اين مي رسد . مطالعه جهت دستيابي به اطلاعات بيشتر در اين مورد چشم و اسکلت ادامه دارد.

جراحی مغز

یکی شگفت‌انگیزترین یافته‌‌های این شهر، پیدایی نشانه‌های کهن‌ترین جراحی مغز در شهر سوخته است. جمجمه‌ای از دختر دوازده یا سیزده ساله که در 4800 سالپیش، پزشکان آن دیار برای درمان بیماری هیدروسفالی (جمع شدن مایع درجمجمه) بخشی از استخوان جمجمه او را برداشته و جراحی کردند که مدت‌ها بعد از این عمل زنده مانده است.

جراحی مغز شهرسوخته

اسكلت كامل پيدا شده از يك دختر 14 ساله كه مورد جراحي مغز قرار گرقته است...چهره اين دختر توسط اندام شناسان باستان شناس در تصوير فوق باز سازي شده است.

جراحی مغز شهرسوخته

جراحی مغز شهرسوخته محل كشف اسكلتهاي مورد جراحي قرار گرفته به همراه وسایل زینتی و چندکوزه

 

خط کش 5 هزار ساله
در طی کاوش های انجام گرفته در شهر سوخته یک خط کش ساخته شده از چوب آبنوس کشف شد. دکتر سید منصور سید سجادی، سرپرست هیات باستان‏شناسی شهر سوخته درباره خط کش کشف شده گفت: این خط کش به طول 10 سانتیمتر با دقت نیم میلیمتری و از جنس چوب آبنوس است. کشف خط کش در شهر سوخته زابل نشانگر این است که ساکنان این شهر باستانی دارای پیشرفت های زیادی در زمینه علم ریاضیات بوده اند.

قدیمی ترین تخته نرد جهان
از گور باستانی موسوم به شماره 761 کهن ترین تخته نرد جهان به همراه 60مهره ی آن در شهر سوخته پیدا شد. این تخته نرد بسیار قدیمی تر از تخته نردی است که در گورستان سلطنتی «اور» در بین النهرین پیدا شده بود.

تاس های بازی كشف شده به همراه تخته نرد در شهر سوخته

تخته نرد شهرسوخته

این تخته نرد از چوب آبنوس و به شکل مستطیل است. روی این تخته نرد، ماری که ۲۰ بار به دور خود حلقه زده و دمش را در دهان گرفته، نقش بسته است. این تخته نرد ۲۰ خانه بازی و ۶۰ مهره دارد. مهره ها که در یک ظرف سفالی در کنار تخت نرد قرار داشتند از سنگ های رایج در شهر سوخته یعنی از لاجورد، عقیق و فیروزه است.

نخستین انیمیشن جهان

نخستین انیمیشن جهان

باستان شناسان هنگام کاوش در گوری 5 هزار ساله جامی را پیدا کردند که نقش یک بز همراه با یک درخت روی آن دیده می شود. آن ها پس از بررسی این شی دریافتند نقش موجود بر آن برخلاف دیگر آثار به دست آمده از محوطه‌های تاریخی شهر سوخته، تکراری هدفمند دارد، به گونه‌ای که حرکت بز به سوی درخت را نشان می دهد. هنرمندی که جام سفالین را بوم نقاشی خود قرار داده، توانسته‌ است در 5 حرکت، بزی را طراحی كند كه به سمت درخت حركتو از برگ آن تغذیه می کند.

نخستین انیمیشن جهان

باستان‌شناسان با نزدیک كردن این تصاویر به یكدیگر موفق شدند نمونه‌ای ازیك تصویر متحرك را در قالب یك فیلم 20 ثانیه‌ای به دست آورند.
سرپرست تیم كاوش در شهر سوخته درباره كشف اخیر خود گفت: «حركت بز به سوی درخت و تغذیه او از برگ درختان در 5 حركت مصور شده است. در این تصاویر نه تنها بز به سمت درخت حركت می‌كند، بلكه جهش وی و پریدن بز روی برگ درختان كاملا دیده می‌شود.»
به گفته این باستان‌شناس، بز از جمله حیواناتی است كه در رسیدن به ارتفاعات تبحر داشته و می‌تواند با یك حركت جهشی به سمت بالا حركت كند. هنرمن دنقاش شهر سوخته‌ای، با دقت و زبردستی موفق به تصویر كردن جهش این بزشده است.
از این جام برای نوشیدن استفاده می‌شده است. ارتفاع این جام 10 سانتی‌متر است و روی یك پایه استوار شده است «سجادی» درباره منحصر به فرد بودن این تصاویر در دنیای باستانی گفت: «تاكنون در دوره‌های پیش از تاریخی چنین تصاویری دیده نشده و ما برای اولین بار به این تصویر در شهر سوخته برخورد كرده‌ایم. در بسیاری از ظروف، اشكالی را می‌بینیم كه تنها تكرار شده‌اند، اما حركتی در آنها دیده نمی‌شود. تحقیقات ما نشان داده  است كه این نقش، قدیمی‌ترین ایده مردمان باستان برای ارایه «تصویر متحرك» و به تعبیر امروزی «انیمیشن» است.»
از دیگر اشیای مهم از میان هزاران شی یافت شده، می‌توان از سفال با امضای سفال‌گر بر روی آن، چکش، سوزن، شهرک‌های مسکونی و ساختمان‌های همه‌گانی هم‌چون آپارتمان، بذر خربزه، حبوبات، ماهی خشک کرده، برنج، زیره، کوره‌های سفالگری، کوره‌های ذوب فلزات، دکمه، تبر، بندکفش، قلاب، شانه سر، طناب، سبد، گل مو، قاب‌های چوبی، کفش، کمربند و ... نام برد.

جواهرسازی شهر سوخته

گورستان شهر سوخته

گورستان

گورستان

لوح حسابداری شهر سوخته

این لوح ۱۱ سانتی‌متر درازا و ۷ سانتی‌متر پهنا دارد و دارای دو گونه نشانه است. یکی از نشانه ها خطوطی‌اند که نشانگر نوع کالای فرستاده ‌شده ی همراهِ لوح است و دیگری سلسله شکل‌های مستطیلی عمق‌دار و باریکی است که نشان از تعداد و مقدار کالای ارسال‌شده‌ دارد .

لوح حسابداری شهر سوخته

مهمترین نکته در ساختار این لوح اثر مُهر استوانه‌ای ارسال‌ کننده روی جلد خام قدیمی آن است که در واقع به مثابه ی امضای امروز ما برای تایید بوده است.این لوح در عمق چهارمتری اتاق شماره ۲۷ منطقه مسکونیِ محوطه شهر سوخته پیدا شده است که متعلق به ۲۹۰۰ سال پیش از میلاد است.

در کتاب شهر سوخته نوشته ی منصور سیدسجادی چنین آمده است :

شهر سوخته ی سیستان ، شهر زنده ی هنر، خرد، دانش و صنعت انسان ایران زمین است. شهر رستم زال، سهراب دلاور، اسفندیار رویین تن، گرشاسپ اژدهاکش، کیخسرو و سیاوش، یعقوب عیار، و شهر حماسه ها و داستانهای تاریخی ایران زمین، شهری که بنا بر روایت های ایرانی، بنیاد و پایه نخستین گفتار نیک، پند و نیک و کردار نیک از آن سرچشمه گرفته است. شهر پیام مهر، شهر هنر و شهری که رزمگاه و خاستگه دلیران بود اما در نام و نشان آن نشانی از کشتار و جور و اجحاف دیده نشده، بلکه به خاستگاه عیاران و دلاوران شهرت یافته است. شهری که اسطوره برتری تمدن میانرودان (بین النهرین) را در هم شکست، شهر هزاران رمز و راز ناگشوده. اما به راستی این شهر كجاست، و در تاریخ این سرزمین چه جایگاهی دارد؟ مردم آنچه کسانی بودند و چه دستاوردهایی را به جامعه انسانی عرضه داشتند؟

گذشته از آن که در سفرنامه های سیاحان اروپایی آگاهی های پراکنده ای درباره منطقه های باستانی شهر سوخته وجود دارد، اما نخستین پژوهش علمی باستان شناختی به معنای نوین در شهر سوخته، حدود یکصد سال پیش توسط سر اورل اشتين، باستان شناس مجار - انگلیسی با کاوش تعداد محدودی گمانه آزمایشی انجام گرفت (1937 ,Stein). در نیمه نخست دهه ۱۹۶۰، گروه باستان شناسان مؤسسه ایزمئو به سرپرستی ماريتسيو توزی و مارچلو پیپرنو کار کاوش در این محل را آغاز کرد و در سال ۱۳۵۷ به کار خود پایان داد.از سال ۱۳۷۹ گروه باستان شناسان ایرانی سازمان میراث فرهنگی کشور، کار کاوش و پژوهش را دوباره در این محوطه آغاز کرد. این گروه در آغاز، کارخود را در بخش گورستان شهر متمرکز کرد و بعد از دو سال کاوش، کار و کاوش در سال ۱۳۷۹ ابتدا به منطقه یادمانی گسترش داده شد و سپس در سال۱۳۸۰ گمانه هایی در بخش مسکونی کاوش شد. سرانجام در سال ۱۳۸۱ بخش صنعتی شهر نیز مورد بررسی و کاوش قرار گرفت.

سرآغاز آگاهی ها از زندگی شهری در شهر سوخته به عصر مفرغ (هزاره چهارم پیش از میلاد) می رسد که انسان از فلزات برای ساخت ابزارهای مورد نیاز خود بهره برد. مجموع پژوهش ها نشان می دهد که جغرافيا عامل مؤثر در پیدایش، تکوین و نابودی این تمدن بوده است. اما و در اوج شکوفایی آثار مادی و فرهنگی کم نظیری در شهر سوخته پدید آمده است. کاوش های انجام شده در گورستان نیز انواع شیوه های تدفین را مشخص کرده است. مجموع این آگاهی ها نشان دهنده آن است که از حدود ۳۲۰۰ سال پیش از میلاد تا حدود ۱۸۰۰ سال پیش از میلاد یعنی در طی ۱۶۰۰ سال چهار مرحله کلی در زندگی شهری این منطقه پدید آمده که در ۱۱ مرحله از کاوشها طبقه بندی شده اند.

نگارنده بر این باور است که نتایج کاوشها و پژوهش های علمی باستان شناختی نباید تنها در قالب گزارش هایی برای اظهار نظر کارشناسان و متخصصان این حوزه علمی نوشته شود، بلکه لازم است نتایج این گونه پژوهش ها با زبانی روان و ساده و در عین حال با رعایت همه موازین علمی به جامعه غیرمتخصص نیز ارائه شود تا افراد با گذشته درخشان خود آشنا شوند.

 ..........

pdf

::: برای دریافت پژوهشی کامل (51 رویه ای + تصاویر) درباره ی شهرسوخته اینجا را بفشارید ( گردآوری برای مهرمیهن : دکتر محمدعلی رئوفی) ::::

همچنین بخوانید » چرا به شهر سوخته ، شهر "سوخته" می گویند ؟

در همین زمینه

دیدگاه‌ها  

+88 # padman 1390-02-11 12:21
بسيار زيبا بود اي کاش اينترنت 100 سال پيش اختراع و به ايران آمده بود تا تاثير ايران آگاهي بر مردم را گذاشته بود
با سپاس
پاسخ دادن
+111 # سحر 1390-03-13 22:07
با خوندن و دیدن این مطالب واقعا به ایرانی بودن خودم افتخار میکنم کاش بیشتر در مورد افتخارات ایرانی اطلاع رسانی بشه
پاسخ دادن
+147 # دل سوخته 1390-03-21 18:55
بله ولی دارم دارم حسابه نه داشتم داشتم
تازه فعلا که اکثر اثار باستانی ها عمدا داره خراب می شه که مردم یادشون بره کی بودن!!حتی تاریخ هم داره حذف و تحریف می شه!!حیف این تمدن نیست که حالا دارن یه مشت ادم بی فکر خرابش می کنن؟
لطفا نظرم رو ثبت کنین
پاسخ دادن
+84 # طاها 1390-07-10 19:41
خیلی عالی بود.
واقعا باعث افتخار ماست.
ولی اونا گذشته ما هستتند. ما الان چی داریم؟
پاسخ دادن
+35 # hobab 1390-09-06 13:57
خيلي عالي بود ممنون از درد فرهنگي . ايكاش قدر تاريخ ايران گذشته و اثارش را زير پاي جهالتها و تعصبات نمي داديم .
پاسخ دادن
+36 # ستایش 1390-09-06 18:58
خیلی عالی بود منهم ایرانی هستم واین بزرگترین افتخارم است
پاسخ دادن
+11 # مریم 1390-09-08 22:29
من با دیدن و خوندن این مطالب خیلی ترسیدم.از اینکه 4800 سال دیکه کی می خواد من رو پیدا کنه :(
پاسخ دادن
+54 # سیاوش از قائمشهر 1390-09-12 19:39
خیلی خیلی متشکرم از شما دلسوخته های بناهای تاریخی.خواهشی که از عزیزان بازذید کننده دارم این است که روی بناهای تاریخی یادگاری ننویسید!اینها خودشان یادگاری از گذشتگان هستند که دیگر مانندی نخواهند داشت.بیایید بناهای تاریخی را حفظ نه نابود.با تشکر.
پاسخ دادن
+41 # مرتضی 1390-09-20 00:15
:-? مطالبتون خوب بود!!!
ولی حیف که دیگه اثاری از اون فرهنگ تمدن تو جامعمون نمونده.....
پاسخ دادن
+24 # رسول 1390-10-01 13:56
خیلی عالی بود متشکرم. با دیدن چنین مواردی در مورد تمدن کهن این سرزمین بیشتر به ایرانی بودن افتخار می کنم
پاسخ دادن
+24 # جی جی 1390-10-12 08:22
سلام فقط حیف که تمام علم ایرانیهاروبه غارت بردن والا ایران الان کجابود خدامیدونه
پاسخ دادن
+17 # مصطفی 1390-10-14 00:08
این خیلی زیباست که انسان بداند در سرزمینی زندگی می کند که تاریخ 5000 ساله دارد ولی مسئولیتش هم زایاد تر می شود
پاسخ دادن
+19 # علی 1390-10-19 23:04
دیروز رفتیم شهرسوخته، خیلی عالی بود....
ولی حیف که روی دیوارهاش یادگاری نوشتن!
پاسخ دادن
+25 # غزاله 1390-10-25 08:17
به امید ثبت جهانی شهرسوخته و کشف حقایق جدیدتر و شگفت انگیزتر از این سایت پیش از تاریخ و معرفی به جهانیان
پاسخ دادن
+8 # فری 1390-11-29 22:07
واقعا عالی بود اگه امریکاهیها بفهمند که ما چه تمدن غنی ای داریم اینقدر ابرار قدرت نمیکنند با تشکر خیلی عالی بود
پاسخ دادن
+7 # Masoud8 1390-12-17 14:51
حمله مغول ها به شهر سوخته ربط داره؟اگه جوابم رو بدید ممنون میشم
پاسخ دادن
+14 # ف د 1390-12-17 22:43
واقعا ممنون امید وارم ایرانی ها به ایرانی بودن خود افتخار کنند :roll: :roll :-?
پاسخ دادن
+25 # محمد مهدی مقدسی 12 ساله از اصفهان 1391-01-04 01:14
افتخار میکنم که ایرانی هستم ...ایرانی با تمدنی چند هزار ساله و پر رمز وراز....بیاید کاری کنیم که ایندگان هم به ما افتخار کنند همانگونه که ما به گذشتگانمان افتخار میکنیم ...مهدی مقدسی 12 ساله از اصفهان
پاسخ دادن
+10 # ارام 1391-01-10 18:46
تاریخ شهر سوخته منحصر به فرد در جهان میباشد . ما به این یم . تاریخ می بالیم و شاکر خدا هستیم .
پاسخ دادن
+7 # احمد 1391-01-11 01:23
لازم است برنامه های خاصی در صدا و سیما با اعلام قبلی برای معرفی این تمدن بزرگ پخش شود.
پاسخ دادن
+7 # رضا 1391-01-13 08:45
با سپاس فراوان از مدیریت سایت که فرهنگ ایران و ایرانی رو زنده نگه می دارد ما باید به ایرانی بودنمان افتخار کنیم.
پاسخ دادن
+10 # تهمينه 1391-01-14 12:13
سلام بابت همه اطلاعات تشكر ميكنم به خودم ميبالم يه ايراني هستم اميدوارم اين احساس مسووليت در همه ايرانيان به وجود بياد تا از تمدنشون پاسداري كنند واونو به نحو احسن بشناسن
پاسخ دادن
+7 # امین 1391-01-23 14:43
فوق العاده بود اولین بارب بود که همین چیزایی رو در مورد اولین انیمیشن خوندم خیلی ممنون
پاسخ دادن
+6 # fari 1391-01-27 20:06
پیشتر درباره شهر سوخته خونده بودم.داده هام یه کم بیشتر شد ولی دوس دارم بیشتر بدونم درباره ش.سپاسگذارم از شما.سایتتون خیلی خیلی خوبه....
پاسخ دادن
+7 # سارا 1391-02-16 21:13
ظاهرا اطلاعات جدیدی کشف شده که این شهر مربوط به هفت هزار سال پیش است
پاسخ دادن
+10 # محمد 1391-02-19 20:34
بخدا این شهر خیلی مدرنه
پاسخ دادن
+7 # هی هی شی شی 1391-03-07 01:07
اینو میدونید چرا شهر سوخته باقی مونده؟برای اینکه:ما ز خاکیمو-بر خاکیم.یادمون نره کویر کجاست؟و چی ها در دلش نهفته؟ضمنا خوب بود.(جغرافیدان phdبیکار)ولی پر کار و جستجوگر.
پاسخ دادن
+3 # ali rahimi 1391-03-10 23:49
این نشون میده قبلا تمدنی از تمدن امروزپیشرفته تر وجودداشته ودراثرحادپه ای از بین رفته شاید یه جنگ مثل جنگ هسته ای و این اتفاق دوباره ممکن تکرار بشه
پاسخ دادن
+6 # هه ژار 1391-04-10 16:11
از مومیایی های منطقه کرمانشاه وکردستان هم بگید همینطور ادم کوتوله هاش که همه رو از دست نژاد کرد گرفتن وبردن
پاسخ دادن
+3 # نفیسه32 1391-04-13 11:19
من همیشه راجع به این شهر شنیده بودم.اما هیچوقت فرصتی نبود تا اینقدر اطلاعاتو یکجا ازش کسب کنم.واقعا ممنونم.عالی بود
پاسخ دادن
+7 # شیما 1391-04-24 09:21
خیلی عالی بود حتی اگر یک روز از عمرم مونده باشه میرم این شهر و از نزدیک میبینم.
پاسخ دادن
+5 # matin # az tehran 1391-04-24 17:49
جالب بود و شايد اگه اون تمدن باقي ميموند چه بسا ايران بهترين وقدرتمند ترين كشور دنيا بود و همه دنيا به ايران افتخار ميكرد..
پاسخ دادن
+4 # سودا 1391-04-31 00:56
خيلي خوبه كه گذشتگان ما قبلا اينقدر تمدن داشتند واقعا باعث افتخاره.ولي اميدوارم از بين نبرنش
پاسخ دادن
-1 # ممد 1391-05-08 23:33
سلام. ایران هروقت زیر سلطه کشوری بوده ننگهای زیادی رو تحمل کرده تو پنج هزار سال پیش کشورمون مستقل بوده برای همین اینطور پیشرفتای داشتن الان هم مملکت دست مردمه ببینید کشورمون چقد پیشرفته شده . من افتخار میکنم که ایرانیم
پاسخ دادن
+2 # هادی از شهر میاندواب 1391-05-18 00:58
واقعا تاریخ یه چیز دیگست .
این نوع تاریخ نشون می ده که ما در گذشته های خیلی دور پیشرفته بودیم.
من در مورد شهر میستایا اطلاعات می خوام. کی چیزی می دونه
پاسخ دادن
+2 # erfan 1391-05-18 17:30
میبخشین.ولی قابل ذکر است که نمی تونیم بگیم اونجا جزوایران بود.یعنی اصلا اون زمان چیزی به نام ایران وجود نداشت...حتی در زمان هخوامنشیان اسم این سرزمین { پارس }بود.این تمدن قبل از ورود اریایی ها به ایران بود.
پاسخ دادن
+10 # مریم 1391-06-03 21:22
سلام خیلی دوست داشتم یه جوری برگردم به اون زمان بفهمم چی شده چه اتفاقاتی افتاده چه بلایی سرشون اومده خیلی با حاله یه ذره هم وحشتناک
پاسخ دادن
+110 # dastan 1391-07-06 03:32
سلام من سیستانی هستم و افتخار میکنم از نزاد چنین انسانهایی هستم.ولی متاسفانه90 درصد ایران نمیدونن اصلا یک همچین جایی هم تو ایران هست.شهر ما با این گذشته و قدمت الات یکی از محرومترن مناطق کشور و دارای کمترین امکانات رفاهیه و از نظر جذب توریست صفر و بدون امکاناته و رفته رفته شهر زابل هم داره خالی از سکنه میشه و متاسفانه از 2.5 تا 3 ملیون سیستانی فقط حدود 700000 نفر باقی موندن.واقعا اگه شهر سوخته تو یک کشور دیکه میبود همین مردم پولدار ما واسه دیدنش سرو دست نمیشکوندن.واقعا دم مسئولین گرم که شهر رستم وسهراب و زال و یعقوب لیث و زردتشت (به روایتی) رو به این وضع کشوندن.
پاسخ دادن
+6 # 1234 1391-07-16 21:12
این بهترین سایتیه تا الان در مورد این مطالب دیدم! واقعا ممنون!!
پاسخ دادن
+18 # مهران 1391-07-17 11:15
اول از همه باعث افتخار و غرور هر ایرانی که از این تمدنه ولی ادم بادیدن این تاریخ و تمدن حس شرمندگی بهش دست میده که از اون تمدن و امپراطوری فقط باید اسمش مونده باشه ووحشی های غربی که کل تاریخشون 500 ساله بشن الگو جوان های ایران زمین!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
پاسخ دادن
+5 # ماهرخ 1391-07-17 23:01
ممنونم ازاین تاریخچتون ولی ای کاش بیشتر درمورد این مطلب می نوشتیدبازم ممنونم حد اقل کار من راه افتاد.
پاسخ دادن
+9 # حسن حسین خانی 1391-08-18 23:18
خیلی جالب بود و همچنین شگفت انگیز
و تکان دهنده
:roll:
پاسخ دادن
+11 # امیر 1391-08-27 16:20
ما ایرانیان بایستی که فرهنگ و تمدن کهن خومان را دوباره احیائ کنیم و آن را به جهانیان معرفی کنیم
پاسخ دادن
+13 # عالمه 1391-09-01 23:10
ما ایرانیا فقط همون گذشته خوب برامون مونده الان که هیچی نداریم جز ابروریزی
پاسخ دادن
+2 # نعمت از بهارلو 1391-09-03 13:05
خیلی جالب بود کاش باستان شناسان یک سری هم به بهارلو بزنند.گویور تپه آثارباستانی زیادی دارد.
پاسخ دادن
+11 # پانیذ 1391-09-04 14:54
افتخار میکنم که تو همچین کشوری مثل ایران هستم
پاسخ دادن
+11 # فرشته 1391-09-09 11:51
واقعا اگر ميگذاشتند ما الان قدرتمندترين كشور جهان بوديم ..افسوس
پاسخ دادن
+12 # شكوفه 1391-09-09 13:46
از عالي هم بالاتر بود. كاش همه دنيا بدانند كه ايرانيان چقدر بافرهنگ بودند. متمدن.
پاسخ دادن
+14 # سعید 1391-09-12 09:57
لذت بسیار بردم، در استان گلستان شهرستان کردکوی روستای سرکلاته خرابشهر همانطور که از اسمش پیداست زیر بنای این روستا شهری به نام تمیشه است که قدمتی بیش از 2500 سال را در بر دارد که تا کنون کاوش کران توانستند قلعه های آن شهر را کشف کنن و مسجد قدیدی و دیوار دفاعی تمیشه را که در خاک بودن
پاسخ دادن
+23 # مرتضی 1391-09-12 22:04
من خودم یک سیستانی هستم و از اینکه شما بیشتر از ما به فکر تاریخ ما هستید واقعا سپاسگذارم
پاسخ دادن
+45 # ali 1391-09-17 01:54
با سلام و تشکر از عزیزانی که این مطالب رو جمع آوری کردن
عالی بود
به امید اونروز که با شناخت تمدنمون و گذشتمون ,آینده ای درخور این مرزوبوم رو رقم بزنیم
سیستان برگ زرینی از تمدن ایرانه امیدوارم برای شناخت اون و تمدنش تلاش بیشتری بشه
دکتر ریچاردفرای باستان شناس آمریکایی و استاد دانشگاه هاروارد که درست 61 سال پیش یعنی آذرماه1330 ازسیستان بازدید داشته اونجا رو بهشت باستان شناسان لقب داده
با سپاس
پاسخ دادن
+47 # ali 1391-09-17 02:10
سلام به عزیزان
ممنونم از مطالب جالبتون
در جواب بعضی دوستان باید بگم که طبق تحقیقات اخیر در دانشگاه انگلستان بر روی DNAخیلی از ایرانیها ,نشان داده که اینطور نیست که همه ما از نژاد آریایی باشیم بلکه قبل از ورود آریائیان نقاط مختلف ایران دارای تمدنها و مردمان بومی بوده که آثار اونهادر نقاط مختلف ایران هویداست از جمله شهرسوخته
وتحقیقات نشون میده که پس از آمیختن با آریائیان تنها در 30 تا 40 درصد از ژنوم اونها نژاد آریائی رخنه کرده و این بدین معنا نیست که بومیان ایران که قبل از آریائیان در ایران بودند ایرانی نیستند بلکه اصالت ایرانی بودن اونها بیشتره
مرسی
پاسخ دادن
+58 # ali 1391-09-17 02:29
با سپاس از مدیریت سایت که این نوشته های غرورآفرین رو گذاشتن
در سیستان با مرکزیت شهر زابل آثار باستانی دیکه ای هم هست که به همین اندازه جالبه
از جمله آثار کوه خواجه و دریاچه هامون که در اوستا به کرات ازشون بانام مقدس یاد شده چراکه محل نگهداری نطفه زرتشت و ظهورمجددش بهراه سوشیانتها از اونجا ذکر شده,
همچنین آثار دهانه غلامان(دوران هخامنشی),قله سام(هخامنشی-اشکانی) و آسبادها(سیستان رو زادگاه آسبادها در جهان میدونند)
,آتشکده کرکوی و آتشکده کله کنگ, تپه طالب خان(4500سال پیش) ,قلعه رستم,و...
و بزرگانی چون رستم , سورنا(سردار رشید سپاه ایران در عهد اشکانی که بر رومیان پیروز شد),یعقوب لیث که به سلطه اعراب بر ایران پایان داد و زبان پارسی رو حفظ کردو...
امیدکه سیستان بیشتر شناخته بشه
بهروز باشید
پاسخ دادن
+41 # saba 1391-09-17 12:13
مرسی واقعا عالی بوداز مدیریت عزیز سایت تشکر میکنم که فرهنگ وتمدن ایران باستان رو پاس میداریدواز نماد ایران باستان(فروهر) استفاده کردید
امیدکه همه رفتارنیک-کردارنیک وگفتار نیک رو سرمشقمون کنیم
وجالبه که بدونیم زرتشت نخستین سروده هاش رو از سیستان شروع کرد وسیستان یازدهمین سرزمینیه که اهورامزدا آفرید وکوه خواجه یا کوه خدا یا همون اوشیدا مکان گفتگو و نیایش زرتشت با ایزد بوده
وآیین زرتشت از سیستان شروع و به نواحی دیگر ایران و دنیای باستان گسترش پیدا کرده
ایزد پاک نگاهبانتان
تانکس
پاسخ دادن
+48 # leila 1391-09-17 12:29
باسلام وتشکر از شما بخاطر متن فوق العادتون
خدمت اون دوستمون که خودشو سربازکوروش معرفی کرده ومتاسفانه اطلاعات کمی داشته باید بگم که کوروش کبیر به مردم سیستان لقب انصار داده وبهترین سربازان سپاه ایران در زمان هخامنشی و اشکانی وساسانی برای بقای ایران از سیستان بودندکه نمونه بارز اونها سورنا ی که فرمانده امپراطوری ایران در دوره اشکانی وزمان اشک سیزدهم بوده که کراسوس رومی وسپاهش رو شکست داد
ودرکتیبه داریوش درتخت جمشید ونقش رستم و...از سیستانیان یادشده که اونزمان نامش زرنگ بوده
سیستانیان در طول تاریخ پیش از اسلام وپس از اون(یعقوب لیث صفاری) برای دفاع از ایران و زبان پارسی زحمات زیادی کشیدند
گرچه قسمتی ازسیستان درعهدنامه پاریس وتوسط انگلیسیهاازایران جدا وبه افغانستان واگذار شد
مرسی
پاسخ دادن
+23 # ممدک 1391-09-21 11:25
ماایرانیها ادمهای باتدن وبافرهنگی هستیم من نظرم اینه که اگه میخوای هر کشوری رو بشناسی باید به گذشتش نگاه کنی ما پنج هزار سال پیش همچین فرهنگ وتمدنی داشتیم وتا الان هم با فرهنگ بودیم من افتخار میکنم که ایرانیم و وقتی که این مطالب رو خوندم حس غرور بهم دست داد منون از مطالب با ارزشتون :roll:
پاسخ دادن
+22 # مینا 1391-09-24 14:32
ممنون از متن بسیار جالبتون.یکی از بهترین مطالبی بود در این سایت خوندم. واقعیش مطالب پراکنده در مورد آثار باستانی زیاده اما اینکه این موضوع رو مختصر و مفید در یکجا جمع آوری و ارائه کردید اون هم موضوعی که متاسفانه خیلی بهش ساخته و پرداخته نمی شه و علیرغم اهمیتش بهش کم نوجه شده واقعا جای تشکر داره. از آقای دکتر رئوفی هم به خاطر لینک پوستر های زیباشون و هم فایل جامع و کامل شون تشکر می کنم. امیدوارم همه با هم سعی کنیم تا تاریخ واقعی و مخصوصا ناگفته های ایران باستان رو بشناسیم و به دیگران هم معرفی کنیم.
پاسخ دادن
+30 # leila 1391-09-26 08:00
سلام به دوستان عزیز
مطالب در رابطه با شهر سوخته زیاد مطرح شده ولی هیچ جا مطلبی کاملتر و مستندتر از این مطالب ندیدم. مخصوصا از آقای دکتر رئوفی که در این زمینه فعالیت بسیاری داشتند ممنونم. و امیدوارم حالا که شهرسوخته در سازمان جهانی یونسکو ثبت جهانی شده بازدید کننده های زیادی داشته باشه.و جایگاه خودش رو به عنوان یکی از بزرگترین جاذبه های توریستی منطقه سیستان پیدا کنه.به امید آنروز
پاسخ دادن
+22 # leila 1391-09-26 08:08
در ضمن می خواستم بگم دوستانی که نمی توانند فایل pdf رو از روی سایت دانلود کنند با راست کلیک کردن و زدن گزینه save target as می توانند فایل رو دانلود کنند.
موفق باشید
پاسخ دادن
+34 # سیستانا 1391-09-26 08:57
سپاس از شما بی نظیر بود
چقدر خوبه که هموطنامون بجای اینکه از تمدن مصر و چین مثال بزنن و خیلی مواقع اشتباه هم هست به ایران خودمون توجه کنن البته تقصیری ندارن چون خیلی معرفی نشده و افرادی مثل شما این مشکل رو حل میکنید
بعنوان مثال پانته آ (که به شخصیتش هم احترام میذارم) تو برنامه من وتو پلاس داشت از تاریخچه آرایش کردن صحبت میکرد و اونرو به مصریها و 2000 سال قبل میلاد نسبت داد در حالیکه توی شهرسوخته 3200 سال قبل میلاد لوازم آرایش مثل سرمه دان آینه و شانه پیدا کردن یا اینکه توبرنامه فرازمینیها از فیلمهای خارجی کشورهای دیگه استفاده میشه درصورتی که باز خیلیها تمدن شهرسوخته رو هم فرازمینی میدونستن و...
بهرحال سپاس از شما مهرورزان ایراندوست
پاسخ دادن
+32 # امین 1391-09-26 10:21
سلام. فرعونهای مصر با به بردگی گرفتن مردم اهرام را ساختن . دیوارچین وقصرهایشان با به بردگی گرفتن مردم ساخته شد .عظمت تخت بابل وشهر بزرگش همینطور بوده در کولوسئوم رم که برای سرگرمی باید برده ها همدیگه رو میکشتن و حمله ایرلندیها وانگلیسها به امریکای شمالی و قتل عام سرخ پوستان و به بردگی گرفتن سیاه پوستان این تمدن دیگر کشورهاس . ایا میدونستید که مردم ایران در ساخت اتشکده ها ساخت تخت جمشید و جاهای دیگر حقوق میگرفتند درود بر تمدن ایران خدا را صد هزار بار شکر که ایرانی هستم . ممنون از مطالب با ارزشتون احساس غرور میکنم
پاسخ دادن
+18 # محمد 1391-09-27 13:11
واقعا عالی بود امیدوارم روزی برسد که هنر و تمدن ایرانیان که سردمدار علم و تکنولوژی در زمان باستان بوده اند بیش از پیش به گوش جهانیان برسد و باشد که خودمان نیز خودمان را باور کنیم و از گذشتگان درس بگیریم واستفاده کنیم از علم گذشتگان واقعا حیف است اینکه ما در گذشته کجا بوده ایم و الان کجاییم صد افسوس
پاسخ دادن
+40 # رستم 1391-09-27 13:18
گفتاورد از امین:
سلام. فرعونهای مصر با به بردگی گرفتن مردم اهرام را ساختن . دیوارچین وقصرهایشان با به بردگی گرفتن مردم ساخته شد .عظمت تخت بابل وشهر بزرگش همینطور بوده در کولوسئوم رم که برای سرگرمی باید برده ها همدیگه رو میکشتن و حمله ایرلندیها وانگلیسها به امریکای شمالی و قتل عام سرخ پوستان و به بردگی گرفتن سیاه پوستان این تمدن دیگر کشورهاس . ایا میدونستید که مردم ایران در ساخت اتشکده ها ساخت تخت جمشید و جاهای دیگر حقوق میگرفتند درود بر تمدن ایران خدا را صد هزار بار شکر که ایرانی هستم . ممنون از مطالب با ارزشتون احساس غرور میکنم

حالا که از طرف آقا امین صحبت از برده ها شد و موضوع اصلی که شهرسوخته سیستان هست و تشکر و تایید صحبتاش ,جالبه که بدونیم اسپارتاکوس که قهرمان نبرد بردگان بود وعلیه برده داری قیام کرد توسط کراسوس کشته شد وبه همراه 6000 نفر دیگه به صلیب کشیده شد ولی کراسوس فرمانده رومی در جنگ حران در دوره اشکانیان از سپاه ایران به فرماندهی سورنا سردار رشید سپاه ایران شکست خورد و سورنا که از خاندان سورن در سیستان بود ضمن شکست رومیان ,انتقام اسپارتاکوس رو هم که برای آزادی برده ها جنگید رو گرفت
با سپاس آباد باد ایران
پاسخ دادن
+29 # فرخی سیستانی 1391-09-30 14:55
درود بر این سرزمین و مردمانی که آن را سالهای سال نکو داشته اند چنانکه زرتشت این سرزمین را هفتمین سرزمین مقدس در اوستا یاد کرده است.
پاسخ دادن
+23 # BENZ 1391-10-03 09:16
گفتاورد از BMW:
با تشکر فراوان.میخواستم بپرسم اگر میدونید بگید استخوان تا چند سال سالم میمونه مگه؟ MMB لطفا جواب بده.مرسی

در جواب BMW باید بگم اون منطقه بخاطر رسوب لایه های نمک که حدود 2 تا 3 متر روی استخونها رو گرفته بوده باعث حفظ اونها شده وگرنه زودتر از اینها میپوسید
پاسخ دادن
+20 # هامون 1391-10-04 09:42
گفتاورد از سرباز کوروش:
کی میگه اونا ایرانی بودن سیستان اسمش برمیگرده به اقوام خودشون یعنی ساکاها که قندهار و هرات وهلمند و نیمروز وزابل جزو این اقوامند به تاریخ نگاه کنید پادشاهان هخامنشی پادشاه ساکاها همونجارو به بند کشیدند که رو نقش بیستون هست . اریای هستند ولی ایرانی نبودن . تو سایت ویکیپدیا برین همه چیز رو نوشته

شما همون منبعی که آدرس میدی و نمی خونی رو بخون http://en.wikipedia.org/wiki/Iranian_peoples
مردم ایرانی بین 130-180 میلیون نفر هستند که ربطی به مرزهای فعلی ایران ندارند چون بعضی از اقوام هموطن مثل عرب ها و ترک و ترکمنهای ایران جزو این لیستند و افراد بسیاری هم در خارج از این مرزها ایرانی هستند. واقعا برای شما و سواد اندکتون متاسفم، گرچه از کسانی که بدخواه ایران وایرانی هستند بیشتر از این انتظار نمیره
پاسخ دادن
+15 # leila 1391-10-09 09:42
سلام دوستان
به قول سعدی:
همت بلند دار که مردان روزگار
از همت بلند به جایی رسیده اند.
و به قول کوروش:
خداوند این کشور را از دشمن (جنگ) از خشکسالی واز دروغ محفوظ دارد

به جای اینکه دنبال مسائلی باشید که بین اقوام ایران تفرقه بندازه همت کنید مردانگری کنید تلاش کنید و پشتکار داشته باشید و از دروغ پرهیز کنید.سازنده باشید نه مخرب.

اون وقته که ایران تبدیل میشه به ایران.
پاسخ دادن
+15 # سمی جون 1391-10-13 21:23
با سلام به ایرانیها
ما همه ایرانی هسیم بیخودی بحث نکنین همه قشرهای ما تو ساختن تمدن ایران باستان دخالت داشتن.کرد ولرو بلوچ نداره. اگه استعمارگرا و فضولا ویه سری ادمای وطن فروش غربزده تو امور داخلی ایران دخالت نمیکردن و باعث این همه جنگ و عقب موندگی نمیشدن ما بازم همون ادمای پیشرفته و مدرن ویا حتی خیلی بهتر از ایران باستان بودیم.شماهم عوض اینکه اینجا دعوا راه بندازین عقلا و فکراتونو رو هم بذارین تا یه ابرایران بسازیم.انقدم به این مسئولین سرکوفت نزنین درسته کمکاری میکنن ولی شما چه کاره این.وایسادین دست رو دست گذاشتین که اونا براتون علم و تکنولوزی بیارن.من که خیلی تو فکر افتخاری برای ایران شدنم.بوس
پاسخ دادن
+13 # حميد 1391-10-22 17:40
لازم بدونيد كه مردم سيستان اولين كساني بودند كه براي خون خواهي امام حسين(ع) قبل از مختار قيام كردند و همه شهيد شدند ......
پاسخ دادن
+5 # parveen 1391-10-29 16:28
سلام خیلی عالی بود زنده باد ایران و ایرانی وطنم ای جان و تنم ای مرزو بوم اریایی من تورا ستایش میکنم
پاسخ دادن
+6 # یک ایرانی 1391-10-29 23:04
سلام. از عکسهای جالبی که تو سایت گذاشتین ممنون ولی این بخشی از تاریخ ماست .
پاسخ دادن
+16 # محمد 1391-10-30 08:54
سلام من دیروز 29 دی ماه 91 شهر سوخته بودم واقعا تاسف خوردم فقط یک سرباز بدون سلاح مامور حفاظت بود هیچ راهنمایی وجود نداشت چند تا توریست روسی و فرانسوی با ابراز تاسف اونجارو ترک می کردن . واقعا با ایجاد امکانات رفاهی چقدر می توان توریست جذب این منطقه کرد.یا با اطلاع رسانی،شما تا حالا تو تلویزیون اسمی از شهر سوخته شنیدین.....
پاسخ دادن
+11 # هیچکس 1391-10-30 19:37
سلام. این طور که مسولان کشور پیش میرن خوب معلومه هیچی از تاریخ ما سالم نمیمونه خدا میدونه که چقد اثار باستانی از کشور سرقت شده و به کشورهای دیگه فروخته شده
پاسخ دادن
-39 # سرباز كوروش 1391-11-20 00:08
سلام خيلي وقت بود تو اين سايت نيومده بودم درباره اون دوستمون كه منو بد خواه ايران ميگه خودت اهل هر كجاي ايران هستي تو سرچ گوگل بنويس سيستان به چه معناست واز چه اقوامي هستند
پاسخ دادن
+4 # مسعود 1391-11-27 13:40
سلام بسیار عالی بود من به ایرانی بودن خودم افتخارمیکنم و افسوس می خورم که ما اکنون چقدرازگذشتگانمون ودانسته های انهادوریم وبه قولخودمون اممولیم
پاسخ دادن
+4 # رویا 1391-11-30 15:47
:-| من یک دانش آموز هستم که در کتاب فارسیمان شهر سوخته ی سیستان داشتیم و من آمدم در باره ی آن تحقیق کنم به نظرتان عکس ها کمی خشنانه نیستند؟ :-?
پاسخ دادن
+8 # حامد 1391-12-04 21:36
باسلام به همه دوستان به 2 مورد مربوط به شهر سوخته اشاره میکنم:
1-در اثر قرار یک لایه رسوبی محکم روی این شهر باستانی تقریبا تمام آثار موجود در ان از جمله استخوانها سالم بوده و در نتیجه به این شهر بهشت باستان شناسان می گویند
2-اقوام ساکن در این منطقه در 5 هزار سال پیش ذاتا قوی هیکل بوده اینکه چشم مصنوعی مربوط به فردی افریقایی است صحت ندارد زنده باد ایران
پاسخ دادن
+14 # تنهابی 1391-12-11 20:34
ما ایرانی هستیم با پیشینه به این قدمت من به خودموایرانم میبالم .ولی جای بسی تاسف که بسیاری از هموطنان به نام روشنفکری پیشینه ای با این قدمت را زیرسوال میبرن
پاسخ دادن
+9 # هادی 1391-12-27 22:53
باکمال تاسف امروزازسیستان وافتخارات گذشته ی این سرزمین مردخیز چیزی جزاندوه وحسرت برای ساکنانش باقی نمانده است
پاسخ دادن
+6 # مسعود 1392-01-11 13:44
سلام بی زحمت این را هم بنویسید که شهر سوخته در6000سال پیش فاضلاب کشی بوده جالب ترازآن این است که در ان زمان دارای شهرک صنعتی جدا از شهر دارای قبرستان جدا از شهر واینکه در قبرتان این شهر چند نمونه قبر متفاوت کشف شده مهم تر از این این است که تا کنون شاید فقط 30% شهرسوخته باستان شناسی شده ما به ایرانی بودن خود افتخار میکنیم ما مهد تمدن هستیم و نمیذاریم که که دیگران برای ما تصمیم بگیرند
پاسخ دادن
+10 # محمد 1392-01-13 22:27
سلام بیشتر شهر سیستان متاسفانه با خیانت رضا شاه ودسیسهای علم خاعن و انگلیسهای روباه به دو قسمت تبدیل شد که قسمت بیشتر و سر سبز ان در افغانستان است انگلیسیها ورضا شاه میدانستند که قدرت مردم سیستان زیاد است به همین دلیل این شهر بزرگ را به دو قسمت تبدیل کردند وبر روی رود هیرمند سدی زدند و مسیر اب را تغیر دادند تا میان مردم سیستان اختلافات بیفتد . الان بیشتر مردم سیستان از روی اجبار وخشک سالی کوچ کرده اند
پاسخ دادن
+8 # رادین 1392-05-13 02:23
چنین است رسم سران درشت گهی پشت بر زین گهی زین به پشت
پاسخ دادن
+3 # ابوالفضل 1392-06-02 12:17
هنر نزد ایرانیان است و بس
پاسخ دادن
+2 # معصومه 1392-06-16 20:20
سلام مطالبتون خیلی عالی بود.منم به عشق دیدن این شهر رفتم مسافرت تا از نزدیک ببینمش .خوشحالم که تو کشور تاریخی ایران زندگی می کنم.
پاسخ دادن
+2 # مهرشاد 1392-06-24 15:12
عالی بودوچه فایدکه معلوم نیست تاریخ ایران زمین توکدوم موزه ویابه اسم کدوم کشورثبت شد بازم ازاطاعات خوبتون ممنون
پاسخ دادن
0 # et 1392-06-31 22:32
کاش بیشتر خ خ بهتر در مورد تمدن خودمون کاوش میکردیم من واسه شهر سوخته به بعضیا ک میگم اصلن نمیدونن مال کجاست و چیه کاش ما اطلاعاتمون در اختیار همه میگذاشتیم و اونا رو به دیدن تمدن اثار باستانی تشویق میکردیم واطلاعات بقیه رو بالا میبردیم با دانسته هامون من جایی ک زندگی میکنم خیلی دوست دارم چ اونجا مال خ سال پیشه من ماله پاسارگاد کوروشم
پاسخ دادن
+5 # فرزاد 1392-07-21 19:57
گفتاورد از سعید:
لذت بسیار بردم، در استان گلستان شهرستان کردکوی روستای سرکلاته خرابشهر همانطور که از اسمش پیداست زیر بنای این روستا شهری به نام تمیشه است که قدمتی بیش از 2500 سال را در بر دارد که تا کنون کاوش کران توانستند قلعه های آن شهر را کشف کنن و مسجد قدیدی و دیوار دفاعی تمیشه را که در خاک بودن

دوست گرامی اون شهر تمیشهکه شما میگید ساخته شده در بعد از حمله اعراب بوده و بر گرفته اسم قدیم شهرستان بهشهر بوده هست؛همانطور که در ویکی پدیا و تاریخ طبری گفته شده تمیشه شهری بوده در نزدیکی ساری
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A8%D9%87%D8%B4%D9%87%D8%B1
پاسخ دادن
+5 # tara 1392-09-30 20:38
خیلی خیلی متشکرم واقعا زیبا و مفید بود.من از نزدیک به این محل رفتم و زیبا ییها و فرهنگ بالای سیستان و سیستانی رو از نزدیک مشاهده کردم.درود درود درود
پاسخ دادن
-5 # مسعود 1392-10-04 13:35
درود.به یرانی بودم افتخارمیکنم.اماافسوس اینو میخورم چرانباید ادامه دهنده رااجدادمون(کورش کبیر....)باشیم.افسوس
پاسخ دادن
+3 # سپیده 1392-11-09 00:15
وقتی راجع به گذشتگان میخونیم با افتخار می گیم ایرانی هستیم اینا گذشته ی ما بوده وما با افتخار ازش یاد می کنیم کاشکی میشد ماهم افتخار ایندگان باشیم .کاش میشد میراث کوروش رو د اریوش و...رو حفظ کرد
پاسخ دادن
-2 # anonymous 1392-11-19 15:45
تمدن ایران بسیار بسیار کهن و قدیمی است و من آن را دوست دارم. همانطور که عارف قزوینی گفت: "تمام بهشت را با یک وجب از خاک ایران عوض نمی کنم."
پاسخ دادن
+2 # درنا 1392-12-04 18:55
ایران قدیم بسیار وسیع پیشرفته وقدرتمند بوده
پاسخ دادن
-7 # جباری پر از ارومیه 1392-12-07 08:42
چرا این شهر این قدر نا شناخته مانده و اشیاء کشف شده از آنجارا در موزه های جهانی به نمایش نمی گزارند که ما هم به آن افتخار کنیم
پاسخ دادن
+1 # سجادامیری 1392-12-10 18:59
ایران همیشه ایرانه وهمیشه اولینه -به تاریخ کهن سرزمینمان میبالیم یاشاسین ایران
پاسخ دادن
+8 # pranses 1392-12-12 17:48
گفتاورد از فری:
واقعا عالی بود اگه امریکاهیها بفهمند که ما چه تمدن غنی ای داریم اینقدر ابرار قدرت نمیکنند با تشکر خیلی عالی بود

خیلی هم خوب می دونند. برای این که به ما تلقین ( ببخشید املای این کلمه رو بلد نبودم )کنند بهترند به روی خودشان نمی آورند
پاسخ دادن
+2 # حامدشهریاری 1393-01-20 01:36
ایکاش توی خود زابل بیشتر شهر سوخته رو توضیح میدادن چرا که اکثر مردمش درست نمیشناسن که دقیقا چه نکات متمایزی داره شهر سوخته70 درصدمردم حتی یکبار نرفتن از نزدیک ببینن بهرحال ممنون از تمام دلسوزان تاریخ ایران وبه خصوص باستانشناسان زحمتکشی که در شهر سوخته خودشون رو بحق وقف تاریخ شهرسوخته کردن
پاسخ دادن
+5 # مهدی نوری 09177688691 1393-02-07 09:07
آفرین بر آریایی و تورانی و سکایی.چو ایران نباشد،تن من مباد.
مشکلات اقتصادی جامعه و مردم،از عوامل مهم دوری و جدایی ملت ایران از تاریخ و شناخت گذشته های پر افتخارشان است.کس نخارد پشت من،جز ناخن انگشت من.
ترک و لر و فارس و بلوچ و مازنی و سیستانی و بختیاری و گیلک و کرد و گرجی و ترکمن و ازبک و تاجیک و آذری و ارمنی و عرب و آشوری و تات و کلیمی و بهایی و کولی های ایران،و ...همه و همه فرزندان و اعضای پیکر بزرگ ایران هستند.و هیچ باد تفرقه انگیزی نمی تواند فرزندان سرزمین جاوید را از هم جا کند.
جان نثار و فدای همه ی مردم ایران بزرگ، مهدی نوری.بندر عباس
پاسخ دادن
-3 # مسعود 1393-03-08 16:13
به خدااین شهر سوخته افتخارش از کوروش بیشتره.
ازتون متشکرم.
پاسخ دادن
+5 # بهار 1393-03-19 23:55
گفتاورد از dastan:
سلام من سیستانی هستم و افتخار میکنم از نزاد چنین انسانهایی هستم.ولی متاسفانه90 درصد ایران نمیدونن اصلا یک همچین جایی هم تو ایران هست.شهر ما با این گذشته و قدمت الات یکی از محرومترن مناطق کشور و دارای کمترین امکانات رفاهیه و از نظر جذب توریست صفر و بدون امکاناته و رفته رفته شهر زابل هم داره خالی از سکنه میشه و متاسفانه از 2.5 تا 3 ملیون سیستانی فقط حدود 700000 نفر باقی موندن.واقعا اگه شهر سوخته تو یک کشور دیکه میبود همین مردم پولدار ما واسه دیدنش سرو دست نمیشکوندن.واقعا دم مسئولین گرم که شهر رستم وسهراب و زال و یعقوب لیث و زردتشت (به روایتی) رو به این وضع کشوندن.

من اهل تهرانم.بنا به اتفاق جایی اومدم که نمیدونستم کجاست و البته خیلی هم تلاش کردم که برم اما نرفتم...خاک دامنگیری داره و من واقعا اینجا رو دوست دارم چون یکی از بهترین و شاید هم بهترین اتفاق زندگیم اینجا افتاد...اینج یعنی زابل...مرکز سیستان...همون جایی که تو شاهنامه زیاد ازش اسم برده شده...همون جایی که اولین شهر دنیا بوده...همون جایی که اولین چشم مصنوعی توش ساخته شده واولین جراحی مغز توش انجام شده...اما حالا کجاست؟؟؟؟؟...حالا چه وضعی داره؟؟؟؟اینقدر اطلاع رسانی ضعیفی وجود داره که حتی مردم خودشم راجع به این بنای عظیم تاریخی زیاد نمی دونن....جایی که فقر توش بیداد میکنه...با وجوی گرمای 50 و بالاتر تابستوناش و باد های 120روزه شنش...جایی که مردمش همه از مشکلات تنفسی رنج می برند...جایی که امکانات پزشکی در حد صفرهه ....واقعا مشکل کجاست؟؟؟ما ایرانی هستیم وافعا؟؟؟
پاسخ دادن
-1 # نوری 1393-03-20 12:57
خیلی جالب بودمرسی امیدوارم درکتاب های درسی هم دراین زمینه مطالبی قرارداده شود
پاسخ دادن
-3 # مهدی نظریان 1393-03-24 12:32
سلام من یک دانش آموزم باوارد شدن به این سایت علاقه ی زیادی به این شگفتی ها پیدا کردم ودوست دارم درکتاب های درسی هم مطالب اضافه تری بیان کنید
پاسخ دادن
+2 # علی 1393-05-13 03:38
باسلام خیلی عالی بود
و خیلی جای تفکر داشت که واقعا این پیشرفت ها از کجا بوده به نظر من اینها با اجنه در ارتباط بودن و همه ی این علوم رو به نوعی از اونهاهم دریافت میکردن و نظر من بر این هست که اینا از بس جن پرستی میکردن و کشفی که انجام دادن و دیدن اینها برای خدایانشون قربونی انسان میدادند و اگر کمی هم با تیز هوشی حرفهای استاد رائفی پور رو تطبیق بدیم می فهمیم که اینها جن پرست بودنو نمیدونم شاید هم بخاطر این کارا دچار عداب شدن و از بین رفتن این نظر شخصی من بود بای
پاسخ دادن
-2 # میلاد مرادی 1393-05-13 13:28
واقعا عالی بود این موقع هاست که آدم به ایرانی بودن می باله
پاسخ دادن
-6 # عباس 1393-05-21 10:38
تاریخ ایران از همان زمان های دیرین داری چندگونگی نژادی و فرهنگی بوده .
این سرزمین افتخارات بزرگی در خود دارد اما این افتخارات متعلق به قشر معدودی نیست ما به همه آن در همه زمان ها و همه قومیت هایش هم افتخار می کنیم هم انتقادها داریم.
ناکامی های امروز ما ریشه در کردارها و باورهای گذشتگان دارد همچنان که افتخارات ما میراث آنهاست. البته از استعمار غربیان و هجوم فرهنگی آنها هم نباید گذشت که از گذشته های دور تا همین امروز (از اسکندر گجسته تا همین اوبامای نابکار) سرزمین میدان تاخت و تاز فرهنگی و نظامی آنها بوده و در آينده هم خواد بود.
پاسخ دادن
0 # عباس 1393-05-25 12:49
بسیار عالی بود ما واقعا به ایرانی بودنمون افتخار میکنیم حق ما هست که برترین کشور دنیا باشیم
پاسخ دادن
+4 # احمد 1393-06-03 21:33
خیلی خوب بودامیدوارم یک روزدوباره ازکل جهان جلوبزنیم
انشاالله
پاسخ دادن
+1 # مجتبی 1393-07-05 16:54
باسلام خدمت تمام دوستان عالی بودن این مطلب به جای خودش همه هم از این مطلب استقبال کردند وخیلی از دوستان انتقاد که ماچه بودیم وچه شدیم اما من از دوستان عزیزسوال میکنم شما برای عظمت این آب وخاک چه کرده ایدچه قدر مطالعه کرده اید چند مقاله علمی نوشته ویا حتی مطالعه کرده ایدچند بار برای دیدن همایش های علمی سفر کرده وبرای انجام کارهای علمی وقت گذاشته اید آیافکر این بوده اید که مادر کجای کار هستیم وآیا مثل دکتر حسابی حاضر یم با بار علمی مثل دکتر حسابی برویموچند سال در بیابان های ایران دنبال کشیدن نقشه راه های ایران باشیمتاشاید 10سال بعد بتوانیم در ایران دبستان ودبیرستان و دانشگاه بسازیم اما باهمه این تفاسیر باز هم دیر نشده است از همین حالا تصمیم بگیریم وکاری بکنیم
پاسخ دادن
-1 # حلاج 1393-08-03 09:52
علم نزد ایرانیان است و بس
پاسخ دادن
0 # امید سیستانی 1393-09-11 00:00
زنده باد سیستان، مهد اسطوره های اوستایی، زادگاه خاندان رستم، من خودم از سکاها ( از اقوام مشهور آریایی نژاد) هستم، زنده باد سرزمین آریانا (ایران).
پاسخ دادن
-3 # وحید 1393-10-04 16:49
سلام.
بنده با دیدین شهر سوخته احساس می کنم دارم تو بهشت زندگی می کنم. به راستی که ما ایرانیان نسبت به گذشته چقدر پیشرفت کرده ایم.
پاسخ دادن
+4 # زهرا 1393-10-08 02:41
من به سیستانی بودم افتخار میکنم
زابل مهد شیران و دلیران
پاسخ دادن
+3 # فاطمه شیخ 1393-11-04 18:22
گفتاورد از Masoud8:
کسی دوست داره بره شهر سوخته؟ :roll:

اره چون تاحالاندیدم
پاسخ دادن
-2 # علی 1393-12-06 16:34
این شهر و عتیقهاش قدمت ایران رو نشون می دن
پاسخ دادن
+1 # Aida 1393-12-17 22:43
وقتی بهش فکر می کنم واقعا دلم می سوزه . ای کاش هنوز سالم بود و می تونستیم این شهر شگفت انگیز رو ببینیم . به هر حال از شما ممنونم.
پاسخ دادن
+4 # زهی 1394-02-30 08:24
از همه جوونایی که نوشتن به ایرانی بودنشون افتخار می کنم می پرسم شما نسل جوان جه برانامه ای برای پیشرفت ایران دارین تا نسل های بعد هم که تاریخ اجدادشونو می خونن بگن به ایرانی بودنمون افتخار می کنیم بی مسولیتی و بی هدفی دنبال برنامه های روزمزگی میون جوونا موج میزه اینطوری نمیشه ایران اینده رو سربلند کرد، برای ایرانی سربلند باید اراده و هدف داشت.....
پاسخ دادن
+12 # محمد 1394-03-08 08:42
گفتگوی نمادین با بانوی شهر سوخته(چشم مصنوعی)
با برخیز شهربانوی شهر سوخته، گونه هایت را از خاک برگیرو چشم بگشا که رستاخیزت فرا رسیده است دیگر تو محبوس دخمه تنگ و تاریک نیستی. برخیز چرا غنوده بر خاکی ، تو دیگر از اعماق تاریخ بر اوج افلاکی .
آفرین بر تمدن پاکت ، که پیکر نجیبت را نه سوزاندن ،نه به دریا انداختن نه غذایی لاشخورانش کردن ،بلکه به امید زندگی پس از مرگت تمام داروندارت را در دامن خاک نهادن تا باز حیات دگر یابی.تو میراث گران سنگ سرزمین مادریمان هستی، تو خود مام مهینی ،تو خارچشم دشمنان چشم تنگی.حال می دانم ریشه هایمان بر چه فرهنگ و تمدنی استوار است و از چه فرهنگ ریشه داری ارتزاق می کند.
چه بگویم: نمی دانم دستان کدام جراح،هنرمند خالق چشمان حیرت انگیز تو بوده است کدام جراح و دانشمند بر جمجمه همشهری دیگرت در شهر سوخته طبابت کرده که افتخار اولین جراحی مغز نیز ازآن مردمان توست، دستان چه هنرمندانی بر کوزه های شهرتان نقش زده ، بزی و درختی بر آن ترسیم کرد و به آن جان بخشید و حال افتخار اولین انیمیشن دنیا ، به نام مردمان تو در اذهان جهان است؛و بازی شطرنج ، سرگرمی کودکان دیار فرهیخته تان در آن زمان بود و بازامروز گویند:خواستگاه بازی شطرنج ایران و شهر سوخته است نمی دانم چه رازهای در شهر هزار رازتان هست که آیندگان سر از رازهای سر به مهرتان درآورند.
مهربانو شهر سوخته در شگفتم !در مسیر جاده زابل- زاهدان که میرویم بر تابلوی نوشتن "شهر سوخته بهشت باستان شناسان"یعنی بعد از نابودی دیارتان و بعد از سوختن شهرتان آن را بهشت می خوانند؛عجبا زمانی که زندگی جریان داشت آنجا چه بهشتی بوده است! کشفیات شهرسوخته بیشتر به تخیل و قصه شبهات دارد ولی نه دراشتباهم!علم باستان شناسی تخیل نیست پس تو نه داستانی ، نه قصه وتخیل. تو خود گویای خود هستید .حال می دانم سرزمین سیستان بستر چه تاریخ عظیمی بوده است و پهلوانی ها و حکایتهای زال ، سام و رستم دستان و صدها افتخار گذشته... اسطوره نیستند بلکه بخشی از تاریخ پر رمز آن دیارند .
شهربانو،چه و از کجا بگویم ! بعد رفتن شهرت سوخت و نابود شد و در زیر ریگهای تفت دیده سیستان مدفون شد ،بعد رفتنت چه ها که بر سرزمین مقدسمان نگذشت . جبر تاریخ کارش را می کرد و می رفت کاخ ها سر برآوردن فرو ریختند و کوخ ها دوباره جان می گرفت ... و این چرخ همچنان می رود؛...پارتیان ...، ساسانیان،...سامانیان،...،پهلوی ان، حکمها راندند و رفتندایران زمین آبستن حوادث بزرگی بوده ، از مبارزه با تورانیان«که فرزندان پاکت رستم دستان چه رشادتها که نکردن» یونانیان و رومیان ...گرفته تا حمله تازیان و تاتاران ؛تازیان با خود، دین مبین اسلام به این سرزمین آوردند و مردمان آغوش گرم خود را بسوی اسلام باز کردن و از تازیان دو چندان در بسط و ترویج دین اسلام کوشا بودن ؛ و حمله تاتاران صفاک را که خون بیگناهان را از دم تیغ وحشیشان به ناحق می گذراندن با تیغ فرهنگ اصیل سرزمینمان فرو نشاندیم و آن را در خود هضم کردیم.و همچنین در تاریخ معاصرمان چه خونها که در حفظ حریم این مرزها که نریختیم اما وجبی از مقدس خاکمان را به بیگانه ای ندادیم.
روزگار غریبیست! درود بر طبیبان حاذق شهر سوخته که به فکر دل سوختگان شهرشان بودن و تمام تلاششان را کردن تا زیباییتان را به تو برگردانند، نمی دانم آیا طبیبان شهر سوخته میز داشتن؟آیا طبابت برایشان هدف بود یا وسیله؟آیا دارا و ندار در پیشگاهشان یکی بود؟ آیا تمام انسانیت شان را به پای دنیایشان می ریخت و طبابتشان را به متاعی ناچیز می فروختن ،که یقینا اینگونه نبوده؛ چرا که آنان پس از هزارهای تاریخ هنوز جاودانند. ولی روزگارمان را به نظاره بنشین !
ایران بانو!برخیز چشم درچشم نگاهم کن و با من سخن بگو ،خود می دانم فرزندان شایسته آن تمدن غنی نیستیم ،کارمان شده تقلید و مصرف و چشم براه اختراعات و مصنوعات آن سوی وطن . ناغافل از میراث گرانسنگ و ریشه های فرهنگی خودمان که از آن بهره ای نمی جویم .باید خود برخیزیم چون خودمان زیر خروارها رخوت و تنبلی مدفونیم تو زنده ای و ما مرد ه یم، ما مردگان متحرک باید زنده شویم تا ایران و اصالتمان را بازیابیم .
پاسخ دادن
+3 # عباسعلی بخارایی 1394-04-07 01:18
سلام.بسیارعالی.ازاین که این همه اصلاعات روبه ماسیستانی هارجب شهرسوخته ی کهن بااین همه شگفتی هاوعظمتش دراختیارماگذاشتیدسپاس گذارم.انشااله که این اثاربه طور احسن نگهداری ومورداستفاده قرارگیرند
پاسخ دادن
+3 # ایرانی سوخته 1394-04-25 17:12
جوانان وطن کجایند که این همه افتخار گذشته راببینند واز آن الگو بردارند.ایران زمانه باتو بد کرد.دلم برای خودم میسوزد نه تو ...نمیدانم کی قرار است صلابت گذشته ات را به دست آوری...ای ایران توروخدا برخیز این نیست جایگاه تو..
پاسخ دادن
+4 # رقیه 1394-05-07 10:25
سلام... آدم افتخار میکنه که داره تو کشوری زندگی میکنه که 5000 سال قدمت داره و این همه پیشرفت داشته.... اما داشتیم داشتیم مهم نیس داریم داریم مهمه...
پاسخ دادن
+1 # طاهره 1394-05-22 13:45
ازاینکه یه سیستانی هستم افتخارمیکنم وازدوستانی که راجب تمدن شهرم اطلاعات کسب میکنن ممنونم موفق باشید
پاسخ دادن
0 # لیلا دارابی 1394-06-15 22:45
واقعا عالی بود
با دیدن تصاویر شهر سوخته ایمان آوردم گه علم نزد ایرانیان است و بس
پاسخ دادن
+5 # آمنه 1394-06-16 12:57
سلام به همه دوستان. من دیشب مستند شهر سوخته رو دیدم خیلی جالب بود. ولی واقعا دلم سوخت واسه تمدنی به این بزرگی . الان چی داریم. سیستان ما با این تمدن الان محرومترین استان کشوره. ما بچه های ایران واسه کشورمون چیکار کردیم. مسئولین هم آینده ی ما هستن. اگه ما جای اونا بشینیم چیکار می کنیم؟ دست به دست هم دهیم به مهر...میهن خویش را کنیم آباد
پاسخ دادن
-2 # ترانه 1394-06-26 12:45
یک سوال داشتم. خواهش میکنم اگر کسی میدونه جواب بده. الان در حال حاضر کسی در شهر سوخته سکونت داره؟؟؟
پاسخ دادن
+4 # آریوبرزن 1394-06-26 13:02
گفتاورد از ترانه:
یک سوال داشتم. خواهش میکنم اگر کسی میدونه جواب بده. الان در حال حاضر کسی در شهر سوخته سکونت داره؟؟؟

کسی در شهر سوخته زندگی نمی کنه همونطور که در تخت جمشید کسی زندگی نمی کنه
پاسخ دادن
+11 # behrooz 1394-07-15 00:16
-26 #173 سرباز كوروش 20 بهمن 1391 ساعت 00:08
سلام خيلي وقت بود تو اين سايت نيومده بودم درباره اون دوستمون كه منو بد خواه ايران ميگه خودت اهل هر كجاي ايران هستي تو سرچ گوگل بنويس سيستان به چه معناست واز چه اقوامي هستند
برو کتب درخت آسوریک و سکسیران و یادگار زریران عهد اشکانی و خداینامه ها و مینوی خرد و بندهش عهد ساسانیرو بخون همونطور اوستارو برو ببین چطور این کتب از سیستان یاد میکنند و اونرو جایگاه تمدن ایرانی میشمرند در اوستا وصفهایی که از سیستان میشرو بخون و همینطور داستانهای گرشاسپی سیستانیرو در اوستا فردوسی هم بر اساس همین کتب بعدا شاهنامرو سرود شاهنامه ایی که هویت ملی تمام ایرانیان و اگه سیستان توش نباشه مثل سفره بی غذاست همونطور هرکول اسطوره تمدن یونان رستم هم اسطوره تمدن ایران در ضمن برو و خاک قبر یعقوب لیث سرمه چشمت کن که اگه این سیستانی نبود الان باید مثل مصریها و خیلی کشورهای دیگه که عرب نیستند و عربها زبونشون عربی کردن عربی صحبت میکردی
پاسخ دادن
+3 # منوچهر 1394-07-16 23:36
واقعا احساس غرور و سربلندی به ادم دست میده زمانی میبینم کهن ترین تمدن های بشری جهان در ایران بوده مانند همین شهرسوخته و کهن تر از ان شهر جیرفت که روزی پادشاهیه ارتا بوده
پاسخ دادن
+5 # امید سیستانی 1394-09-12 10:34
با سلام . فوق العاده زیبا و بی نظیر بود . همه ما باید به خود ببالیم که شهرسخته سیستان پیشانی افتخار و بالندگی کشور عزیز مان ایران هست . پس از مسئولان و مدیران ارشد سازمان میراث فرهنگی کشور خواهان توجه ویژه و خاص به این گنجینه با ارزش (شهرسوخته سیستان) را داریم. حتما انشائ الله
پاسخ دادن
0 # ممد 1394-09-14 12:35
تشکرا از مطالب بسیاز عالیه شما ولی ای کاشمیشد فرهنگ گذشتگانمون رو به همه دنیا نشون بدیم مثلا دربارشون فیلم بسازیم
پاسخ دادن
+7 # فرهاد 1394-11-17 01:59
شگفتیهای ایران تمامی نداره،باعث افتخاره√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√√
پاسخ دادن
+3 # kmiia 1394-12-10 20:29
گفتاورد از کیمیاقاسمی:
چرابه شهرسوخته میگن شهرسوخته؟؟؟

سلام
به خاطر این که باستان شناسان یک سری وسایل در این منطقه یافت کردند که متوجه شدند قبلا در این منطقه آتش سوزی رخ داده به همین دلیل اسم این شهر شهر سوخته هست
پاسخ دادن
+7 # کتایون 1395-01-06 17:37
من زابلی هستم و خیلی به وطنم افتخارمیکنم الان عید نوروز هست ومن عیدو به همه تبریک میگم ما دو روز \یش شهرسوخته بودیم من خیلی اونجا رو دوست دارم از شمام دعوت میکنم بیاید زابل و اینجا رو ببینید به زبون خودم میگم اومید وارو شما را در زابل بینو
پاسخ دادن
+3 # باران 1395-01-06 17:42
سلام من شنیدم جاهای دیگه میگن ادمای زابل خشن هستند ولی به نظر من خیلی ادمای مهمون نوازی ومهربونی هستند شما هم بیایدخوشحا میشیم
پاسخ دادن
+5 # مجید 1395-02-19 22:27
لعنت خدا بر انگلستان که باعث جدایی بخش اعظم سیستان از ایران شد و باعث جدایی مردم سیستانی و بدبخت شدن انها شد. بعد از اینکه بخش پر اب سیستان از ایران جدا شد سیستان گریبانگیر خشکسالی شد و اکثر مردم مجبور به کوچ به استانهای دیگر شدند.
پاسخ دادن
+2 # مرتضی 1395-03-31 08:27
سلام.
ایول.یعنی دمتون گرم.(با اون 4800 سال پیشی ها هستم.)
اون موقع بدون اینکه بخوان یه انیمیشن ساختن.
ایول یعنی اولین انیمیشن رو ایرانی ها در 4800هزار سال پیش ساختن.نزدیک 5 هزار سال پیش.
پاسخ دادن
-2 # شیرین 1395-05-10 11:27
عالی بود مرسی ولی ... پس شبکه ی ابرسانی شهر سوخته و پرده های منقوش کجارفت؟؟؟!!!
پاسخ دادن
-6 # پرسش 1395-05-29 03:14
الان دقیقا انیمشن این مجموعه کجاس؟یعنی اونا میومدا کاسه رو دوران میدادن تا بز به شکل متحرک در بیاد نخیر جانمن اونا فقط با زیرگی خاستن سیر طبیعی بخشی از حیات بز رو نشون بدن نه انیمیشن و متحزک سازی زیاد افسانه درست نکنین تا حتی ی زمانی حقایقشم انکار بشه .
در ضمن اون چشم مصنوعی بیشتر شبیه نوعی مجازات تا حالت زیبا شناختی و
پاسخ دادن
+2 # داود 1395-06-20 09:55
درود به شما
و درود به همه خواننده گان این وب زیبا
در پاسخ پرسش متن 294 (اونا فقط با زیرکی خاستن سیر طبیعی بخشی از حیات بز را نشان بدن نه انیمیشن ) باید بگم چه جالب فرمودید:
درست است چون هدف تمام انیمیشن ها نشان دادن بخشی از فعالیت جانداران است جان من !!؟
درمورد چشم مصنوعی شما توجه ننمودید که متن چشم مصنوعی چی نوشته شده دوست من سیم های مسی و طلائی و فلزی ظریفی بکار برده شده که جزء برای تزئین بکار نمی روند
پاسخ دادن
0 # بهروز حبیب الهی 1395-07-19 09:43
خوبه ولی به نظرمن نمیشه که این فرهنگ وشهر به این عظمتی رو توی چند صفحه خلاصه کرد وبهتره که مواضیع رو طبقه بندی کنید وبه صورت مفصل تر بررسی بشه با تتشکر
پاسخ دادن
-2 # ایمان 1395-09-10 14:04
سپاس از زحمتی که می کشید. ترویج این مباحث و فاش سازی هویت تاریخی موجب افزایش عزت نفس و سرمایه اجتماعی مردم می شه. زحمت شما صدها برابر ارزش بیشتری دارد تا تقویت نظامی گری...
پاسخ دادن
0 # دانیال 1395-09-14 16:55
واقعا سیستان درایران بی نظیره ازلحاظ تاریخی به اجدادمون افتخار میکنم
پاسخ دادن
+1 # آدم 1395-09-15 17:44
اینها از نسل آدمن که از هوش خود استفاده کردند که جراحی مغز در آن زمان بوده
پاسخ دادن
0 # سیستان 1395-09-17 09:59
اینا ایران ساختن ولی حالاچی سیستان بزرگ به فراموشی رفته ما بعداز مرگ مون چه طوری جلوی جدمون سرمون بالا بگیریم
پاسخ دادن
0 # سعید شیخ 1395-10-14 01:45
با سلام
واقعاً به سیستانی بودنم افتخار می کنم و با این که مادر و همسرم شاهرودی هستند زبان سیستانی رو به خوبی بلدم و در اکثر اوقات سیستانی صحبت میکنم ...
باید چشم امیدی به توریستی شدن این شهر و منطقه آزاد شدن آن داشته باشیم ...
با سپاس از ادمین
پاسخ دادن
-4 # والله به خدا 1395-10-21 09:58
گفتاورد از matin # az tehran:
جالب بود و شايد اگه اون تمدن باقي ميموند چه بسا ايران بهترين وقدرتمند ترين كشور دنيا بود و همه دنيا به ايران افتخار ميكرد..

آره والله اگه اینطوری بود،آمریکاوبقیه کشورها دیگه ایران و ایرانی روتهدید نمی کردند.
پاسخ دادن
+1 # حسین 1395-12-14 21:19
سلام و خسنه نباشید ،
تشکر از مطالب مفیدتون ، متاسفانه با این تاریخی که ما ایرانیها داریم که سراسر افتخار و غرور افرینه چرا تاریخ اونطور که باید منتشر نمیشه ، فیلمهای تاریخی نداریم ، مثلا کشور کره ببینین چقذر فیلمهای تاریخی ساختن که ما هم تاریخشون رو حفظ شدیم اما کشور خودمون چی ، چرا ؟
پاسخ دادن
0 # مریم 1395-12-15 20:36
شگفتیهای ایران خیلی زیاده واقعاهوش وعقل مردم ایران قابل تحسین است من به ایرانی بودنم افتخارمیکنم‌‌‌‌‌
پاسخ دادن
+1 # سعید رمضانی 1395-12-19 17:07
آثار فراوانی کشف شده است که بعضی از آن ها دزدیده شده و در موزه های کشور های دیگر می باشد.بنده خواهشمندم از مسولین دولتی که در امر تاریخی فرهنگی هستند کاری کنند که این آثار که نشان گر فرهنگ ایران است رابه کشور بازگردانند.
پاسخ دادن
-2 # ادیمی 1395-12-22 15:48
گفتاورد از طاها:
خیلی عالی بود.
واقعا باعث افتخار ماست.
ولی اونا گذشته ما هستتند. ما الان چی داریم؟

تمدن به زور اسلحه هم از بین نمیره چون تو خون ماست
پاسخ دادن
0 # ثناموسوی 1396-01-12 13:26
من خودم از استان سیستان و بلوچستانم وپدرو مادرم زابلی هستن وما همیشه میریم ولی بعضی چیزارو نمیدونستم ممنون عالی بود
پاسخ دادن
-3 # ضحا 1396-02-01 17:52
حدیثی از امام علی(ع) هست که میگویند:از گذشته درس بگیرید چون در آینده اتفاقات گذشته تکرار میشود
پس بهتره تلاشمون رو بکنیم که به نقطه های اوج کشورمون نزدیک بشیم که بر اساس این حدیث شدنی است
پاسخ دادن
+1 # milad_kabiri 1396-02-17 08:33
واقعا متاسفم برای کساییک میان وسط تز میدن که مثلا سیستان جای متمدنی نیست!
شما برید بخونید کجای ایران قبل از هخامنشیان متمدن بوده!و معنای متمدن بودن منظورم جنگ و..نیست اینه که مثل ادم های امروزی زندگی میکردن مثلا علم پزشکی و فناوری داشتن!آیا در جایی جز سیستان نمونه این آثار باستانی پیدا شده تا حالا که معلومه نه!سیستان در اونزمان لوله کشی سفالی اب داشته که حتی بعد تخت جمشید هم اینجوری نبوده
نمیخام اقوام ایران رو با هم مقایسه کنم همه اریایی هستیم سیستان سرزمین بهترین اسطوره ها و پهلوانان ایران؛مثلا اولین شاعره دنیا فرخی سیستانی!ما مقابل اعراب ایستادیم تا زبون پارسی از بین نره زمانیک کل ایران به اعراب باج میدادن در زمان عباسیان!حتی سیستان بیشترین دفاع و کمترین اسیب رو مقابل حمله مغول داشت؛برید چندتا کتاب بخونید راجب ما بعد قضاوت کنید نه اینک طرف اندازه دو درهم سواد نداره نظر بده ما خیلی بیشتر از مناطق دیگه ایران تاریخ و تمدنمون صداش بیشتر ولی فریاد نمیزنیم و ادعای بهترین قوم ایران رو نمیکنیم.نظرم رو حتما ثبت کنید
پاسخ دادن
+1 # Sara ez 1396-03-24 05:03
چه ابهتی داشته اون زمان کشورمون !
یادمه تو ی کتاب تاریخی خوندم:
تو خیلی قدیم همه مردم از همه ی کشورای جهان میومدن ایران تا چیزایی که ایرانیا توش ماهر ترین بودنو یاد بگیرن
پاسخ دادن
+1 # .دکتر خسروی 1396-04-11 22:36
دانشمندان حدس میزنند مردم شهر سوخته علمشان را از آدم های فضایی ب دست می آوردند.
و سوختن کل شهر ب طوری ک حتی یک نفر زنده نماند بسیار عجیب است و دلیل حریق ناپیداست
پاسخ دادن
-4 # حمید 1396-06-09 02:26
گفتاورد از مصطفی:
این خیلی زیباست که انسان بداند در سرزمینی زندگی می کند که تاریخ 5000 ساله دارد ولی مسئولیتش هم زایاد تر می شود

تاریخ پنج هزار ساله چیه؟؟؟؟؟ تپه های چخماق شاهرود تمدن ده هزارساله کشف کردن
پاسخ دادن
-3 # علی 1396-07-30 00:53
گفتاورد از هامون:

شما همون منبعی که آدرس میدی و نمی خونی رو بخون http://en.wikipedia.org/wiki/Iranian_peoples
مردم ایرانی بین 130-180 میلیون نفر هستند که ربطی به مرزهای فعلی ایران ندارند چون بعضی از اقوام هموطن مثل عرب ها و ترک و ترکمنهای ایران جزو این لیستند و افراد بسیاری هم در خارج از این مرزها ایرانی هستند. واقعا برای شما و سواد اندکتون متاسفم، گرچه از کسانی که بدخواه ایران وایرانی هستند بیشتر از این انتظار نمیره
ای گفتی کاکو ای گفتی بالاخره یه ادم درست و حابی بین این همه سایت پیدا شد خداوند را سپاس
پاسخ دادن
-2 # سپهر 1396-08-26 00:10
گفتاورد از دل سوخته:
بله ولی دارم دارم حسابه نه داشتم داشتم
تازه فعلا که اکثر اثار باستانی ها عمدا داره خراب می شه که مردم یادشون بره کی بودن!!حتی تاریخ هم داره حذف و تحریف می شه!!حیف این تمدن نیست که حالا دارن یه مشت ادم بی فکر خرابش می کنن؟
لطفا نظرم رو ثبت کنین
جمجمه های یافت شده از روی ظاهر برابر جمجمه های آریاییه اما توی تصویر سازی سعی کردند خلاف این را وانمود کنند.
پاسخ دادن
-2 # یلدا 1396-09-04 09:29
گفتاورد از Masoud8:
حمله مغول ها به شهر سوخته ربط داره؟اگه جوابم رو بدید ممنون میشم

خیر چند هزار سال قبل از حمله مغولهاسوخته شده ولی احتمال اینکه توسط اسکندر مقدونی سوخته شده باشد زیاد است البته در کتاب هرودوت نیامده
پاسخ دادن
0 # س 1396-11-06 20:20
سلام. وقتی ما تمدن 5000 ساله داریم چرا توی کتابهای تاریخمون صحبتی ازش نیست؟ هنوز میگن تمدن مادها حدود 4000سال پیش. بعد هم کوروش و داریوش 3000 ساله! خب افتخارمون به تمدنهای سیلک و شهر سوخته و جیرفت و... که بیشتره. چرا همش هخامنشی؟
پاسخ دادن
0 # zahra 1396-11-29 19:15
خیلی ممنون از گفتاورد از س:
سلام. وقتی ما تمدن 5000 ساله داریم چرا توی کتابهای تاریخمون صحبتی ازش نیست؟ هنوز میگن تمدن مادها حدود 4000سال پیش. بعد هم کوروش و داریوش 3000 ساله! خب افتخارمون به تمدنهای سیلک و شهر سوخته و جیرفت و... که بیشتره. چرا همش هخامنشی؟

ایران باستان حدود 7000سال پیش بوده مگه میشه دوره مادها 4000ساله پیش باشه

خیلی ممنون بخاطر عکس و مطالب جالبتون
جالب تر اینکه در آن زمان جراحی مغز و چشم مصنوعی بوده این یه افتخار است که ما در زمان های خیلی دور این جراحی هارو داشتیم
واقعا به آریایی یا ایرانی بودن خودم افتخار میکنم
پاسخ دادن
-1 # رضا 1399-02-12 15:33
دوست عزیز این تمدنها ماقبل آریایی ها بوده .پس به آریایی بودن ربطش نده.درایران نژادهای دیگر هم بوده اند
پاسخ دادن
+1 # یاسمین 1397-01-06 12:13
بسیار بسیار خوشحال هستم که ایران چنین تمدن هایی داشته و به ایرانی بودن خود افتخار می کنم و امید وارم هستم مردم ایران از این اثار به خوبی مراقبت کنند
پاسخ دادن
+5 # صالح ضرغام زاده 1397-01-11 04:33
سلام من صالح ضرغام زاده هستم بومی منطقه سیستان و بلوچستان و در شهرستان زابل متولد شدم و به خوبی با این منطقه اشنایی دارم ولی ای کاش مسئولین کمی توجه خودشون رو به یکی از محروم ترین مناطق ایران بیشتر جلب میکردن اینجا واقعا یکی از مکان هایی هست که به جرأت میتونم بگم اگه به بچه هاش توجه بشه میتونن واقعا برای ایران مفید باشن چون واقعا استعداد کافی رو دارن همانطور که اجداد ما شهر سوخته رو بنا کردن اینا هم میتونن شهر سوخته های جدیدی رو بنا کنن
#کمی_بیشتر_توجه_کنیم
ضمنا استان ما جاهای دیدنی زیادی داره که برای تعطیلات هم بسیار خوب و مناسبه پیشنهاد میکنم اگه تا حالا به اینجا سفر نکردید حتما یه بار سفر کنید
پاسخ دادن
-1 # بانوی بی نشان 1397-07-23 16:58
گفتاورد از دل سوخته:
بله ولی دارم دارم حسابه نه داشتم داشتم
تازه فعلا که اکثر اثار باستانی ها عمدا داره خراب می شه که مردم یادشون بره کی بودن!!حتی تاریخ هم داره حذف و تحریف می شه!!حیف این تمدن نیست که حالا دارن یه مشت ادم بی فکر خرابش می کنن؟
لطفا نظرم رو ثبت کنین

دوست عزیز فکر میکنم بهتره از دیدگاه مثبت مطالعه کنید این داشتم داشتم ها با اینکه بی فایده است اما میتونه خیلی هارو به اینده و همچنین به امید برای پیشرفت علم امیدوار کنه...بله تاریخ توسط خیلی ها داره نابود میشه اما کافیه چشمامون رو باز کنیم و به خودمون اجازه حذف گذشته ها رو ندیم از گذشته درس بگیریم و در اینده به کار ببریم

گفتاورد از فاطمه شیخ:

اره چون تاحالاندیدم

امیدوارم روزی برسه که قدر همچین مکان با ارزشی رو بیشتربدونن...
پاسخ دادن
-1 # رضا 1399-02-12 15:32
قابل توجه کسانی که ایرانی روفقط ازنژادآریایی میدانند
پاسخ دادن
0 # اميرسالارجان 1400-10-07 17:45
سلام خيلي ممنون فقط نوع خط مردم شهر سوخته رو پيدا نميكنم كسي ميدونه خطشون چي بوده!؟؟
پاسخ دادن

نوشتن دیدگاه


دستاوردهای هموندان ما

بارگذاری
شما هم می توانید دستاوردهای خود در زمینه ی فرهنگ ایران را برای نمایش در پهرست بالا از اینجا بفرستید.
 

گزینش نام برای فرزند

 

نگاره های کمیاب و دیدنی

XML